Свет

ПУТИН ИМ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: САД почеле да производе РУСКО ОРУЖЈЕ, хоће да га увале НА БЛИСКИ ИСТОК!

САД ће копирати и производити руско наоружање да би њим снабдевале савезнике на Блиском истоку, наводи амерички лист „Национални интерес“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Команда за специјалне операције САД тражи од америчких компанија да направе план производње страног оружја. Почеће, како се претпоставља, од руског.

„Национални интерес“ објашњава да актери конфликта у Ираку и Сирији користе совјетско и руско оружје или њихове копије – од стрељачког оружја до ракета.

Зато, америчка страна, која подржава неке од тих група, мора за локалне ратнике да купује руско оружје и делове за њега на светском тржишту.

У САД су дошли до закључка да им је потребно „псеудоруско оружје“, односно копије које не би биле слабије од оригинала.

Команда за специјалне операције тражи аутоматске пушке сличне 7,62 милиметарском „калашњикову“ и 12,7 милиметарском „утјосу“.

Америчке компаније ће морати не само да производе оружје, већ и делове за њега, и то искључиво на територији САД, од домаћег материјала, користећи домаћу радну снагу, а то ће, како пише „Национални интерес“, ојачати војноиндустријски комплекс земље.

Војни стручњаци постављају питање „ауторских права“, јер је прозводња туђег, у овом случају руског оружја без лиценце, „чиста пиратерија“.

 

Извор: Vestionline.com