Србија

ТРУЈУ НАС СА КИНЕСКОМ РОБОМ: Откривамо зашто њихова одећа увек има ЧУДАН МИРИС!

Pixabay.com

Да би се производила разна врста одеће, у целом свету се примјењује око 8 000 различитих синтетичких материјала.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мислили смо да су оне сигурно и корисне, јер верујемо да их инспекције не би допустиле за примену, али уствари многе од њих уопште нису сигурно и могу итекако нарушити људско здавље.

Произвођачи синтетичких материјала, али и влакана у току једне године имају профит од седам хиљада милијарди америчких долара. Сигурно сте некада улазили у кинеску продавницу одеће, и осетили одмах неки чудан и поприлично јак мирис!?

Наиме, тај мирис никако није здрав и чак штавише јако је опасан за људско здравље и организам , јер се у њему налази много различитих хемикалија, које су опасне.

Ради се о вештачким мирисима који нису допустиви за употребу у Америци и земљама Европске уније, док се у азијским земљама оне итекако користе.

То је из разлога што је тамо контрола таквх мириса у производњи веома ниска, па свако може да их примењује.

Сви знамо да се највише одеће на нашим просторима , довлачи управо из Кине. Саветујемо вам да од сада када желите да купујете одећу, прво проверите земљу у којој је произведе, те ако је то из Кине , немојте никако узимати. Осим многобројих хемијских супстанци, они користе и разне пестициде.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: moj.ba