Србија

Форензичари ОТКРИЛИ НОВЕ ДЕТАЉЕ ЗЛОЧИНА: Помоћу ТРИ ФОТОГРАФИЈЕ тврде да Јелена није убијена на насипу

Три фотографије са увиђаја убиства Јелене Марјановић у Борчи, могле би да докажу да она није убијена на насипу у Борчи 2. априла 2016, већ је тамо донета мртва и бачена у канал.

Кључни аргумент овој тврдњи је тај што на Јелениној мајици, одмах након што је извучена из канала, није било трагова крви. То би могло да значи да јој је чиста мајица обучена тек након што јој је неко смрскао главу, а затим ју је мртву однео до канала да би се решио леша.
Међутим, кад је Јеленино тело извучено из воде и превезено на обдукцију, на сликама насталим на Институту за судску медицину виде се трагови разводњене крви на њеној мајици. То може да значи само да је та разводњена крв тек приликом транспорта тела исцурила из рана на њеној глави и разлила се по мајици.

Кад смо дошли у посед ових фотографија, позвали смо за коментар Ненада Шипку из Центра за форензичка истраживања (ЦФИ), који је и највећи противник полицијске теорије да је Јелена Марјановић убијена на насипу 2. априла 2016. Он је уверен да је Јелена убијена дан раније на непознатој локацији, после чега је њено тело пресвучено и однето до насипа, а затим бачено у оближњи канал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Месецима тврдим да крв на Јелениној мајици није последица крварења услед удараца у главу. Крв на мајици на сликама 2 и 3 потиче од крви из лобање помешане са водом из канала. С обзиром на то да је Јеленино тело било потпуно потопљено у води у каналу, вода је продрла у лобању кроз отворе и ране настале ударцима тупим предметом. Приликом проналаска Јелениног тела 3. априла 2016. и извлачења на обалу, а потом и приликом транспорта на обдукцију, дошло је до изливања крваве воде из лобање на мајицу – истакао је Шипка.

Када је Јелена извучена из канала у Борчи, на њеном оковратнику није било трагова крви. То значи да јој је чиста мајица обучена након што јој је смрскана глава. Тек после тога њено тело је однето на насип и бачено у канал.

На предњу и задњу страну мајице крв из ране на глави исцурела је током транспорта тела на обдукцију у Институт за судску медицини.

Према његовим информацијама из истраге, на исти начин је разводњена крв доспела и на Јеленино лице.

– Ми из ЦФИ смо после детаљне истраге дошли до заједничког закључка са нашим сарадником и непомирљиво смо на становишту да Јелена није задобила смртоносне ударце на тлу насипа или у води канала – истакао је Шипка.

Иначе, Јеленин муж Зоран Марјановић је главноосумњичени за њено убиство и од 15. септембра се налази у притвору. Тужилаштво још није подигло оптужницу против њега, а 15. март је крајњи рок да то учини или да одустане од кривичног гоњења против њега.

Извор: