СРБИЈА ЈАВЉА

ТАКО ТО РАДИ ДУТЕРТЕ: Лично надгледао уништавање луксузних аутомобила булдожером, стечених криминалом (ВИДЕО)

По наредби филипинског председника Родрига Дутертеа, на Филипинима је унишено више од 20 заплењених луксузних аутомобила, међу којима су и „поршеи“, „јагуари“, „мерцедеси“ и „корвете“, док је на другим локацијама уништено још 10 аутомобила.

Како наводи Ројтерс, то је део Дутертеове стратегије борбе против криминала и корупције, а он је лично надгледао уништење аутомобила, од којих су неки вредели и више од 100.000 долара.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дајте их купцима челика. Не могу да имају такве аутомобиле, али нешто могу да добију — направите играчке од њих“, рекао је Дутерте.

Аутомобили су заплењени у акцији Бироа за царину, а власници су оптужени за избегавање плаћања пореза. Прошле године заплењени су аутомобили у вредности од скоро три милиона долара, док је укупна вредност заплењене имовине, према званичним подацима филипинских власти, близу 866 милиона долара.

„Не исплати се избегавати плаћање пореза на Филипинима, тако да би могли и да престану то да раде, зато што никад неће успети у томе“, рекао је министар финансија Филипина Карлос Домингез.

 

Извор: Тањуг