Издвајамо Регион

НАСТАВАК ДРАМЕ У КОТОРУ! ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ САРЕ ВИДАК: Прети јој 5 година затвора!

Фото: Фејсбук принтскрин

Основно државно тужилаштво у Котору подигло оптужницу против држављанке Србије Саре Видак (20) из Београда, која се терети за напад на судију прекршајног суда у Котору Јелену Станишић за време вршења службене дужности, пишу подгоричке Дневне новине, преносе црногорски медији.

Позивајући се на незваницна сазнања, овај подгорички дневник пише, да је Сара Видак оптужена за “напад на службено лице у вршењу службене дужности” за које је, како се наводи, запрећена казна затвора од три месеца до пет година.

Моје дете је клонуло, не једе ништа, а добило је веома опасну цимерку: Мајка Саре Видак испричала шта јој је супруг рекао после посете у затвору

Сара Видак се већ неколико дана налази у притворској јединици затвора у Спужу након што је судија Прекршајног суда у Котору Јелена Станишић оптужила Видакову за вербални и физички напад, док је друга страна тврдила супрутно.

До инцидента је, како су раније пренели медији, дошло је након што је судија Станишић изрекла прекршајну казну момку Саре Видак.

Инцидент, међутим, није могао бити забележен камером, јер оне у которском суду не постоје, саопштио је адвокат судије Станишић.

– С обзиром да јавност има право на потпуне и истините информације, треба реци да је теза о постојању видео снимка предметног догадаја манипулација јавним мењењм, јер је познато да Суд за прекршаје у Котору никад није имао било коју врсту заштите, како физичке тако и техничке у виду видео надзора, а которски Основни суд има само физичку заштиту у виду обезбеђења – рекла је Дијана Кнежевић, адвокатица судије Станишиц.

Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је приговор адвоката на одређивање притовра Београђанки Сари Видак, тако да она остаје у притвору до 30 дана, који јој је одредио судија за истрагу Основног суда у Котору.

Иначе, породица Видак је поднела и захтев за Сарино пуштање из притвора уз кауцију, а одлука о томе још није донета.

 

Извор: Телеграф.рс/Тањуг