Србија

Запад нам спрема ОСВЕТУ због окретања Путину и Русији! Скован план за…

Pixabay.com

Сарадња Србије са Русијом, посебно војна, не може да прође некажњено. Истог дана када су Александар Вучић и Владимир Путин заједно гледали војну параду у Москви, у Вашингтону је пет моћних земаља спремило бруталну освету и нове уцене за нашу земљу.

Неколико сати по повратку председника Вучића у земљу, почео је у САД састанак представника САД, Велике Британије, Француске, Немачке и Италије, на ком је Србија била главна тема. Иако је то био тајни састанак, приштински медији су се похвалили како се Србији спрема пакао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Вашингтону се разговарало о Косову, нацрту споразума са Приштином који ће бити понуђени Београду, али и односима Београда и Москве у светлу посебних почасти које је Путин приредио Вучићу и наговештаја да ће војна сарадња Србије и Русије бити оснажена.

– Земље Квинте представљали су директори у министарствима спољних послова, дакле они који се највише оперативно баве ситуацијом на Балкану и односима баклканских држава са Русојом. САД, Британија и Француска инсистирале су на тврђем ставу и јасној поруци Србији да мора да се дистанцира од Москве. Тражили су убрзавање косовског питања. Немачка и Италија су биле резервисане, али је Вашингтон наметнуо став – каже неименовани српски дипломата.

– Посебно нам не пада на памет у овом тренутку када је Путин, током сусрета са Вучићем у Москви, јасно и директно истакао да ће још јаче стати уз Србију по питању Косова. Расплет се, међутим, ближи и сви постају нервознији – закључује дипломата. Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић напомиње да разговори о КиМ, што је најважније национално питање наше земље, без Србије нису израз конструктивног односа.

– Они који желе одрживо, праведно и уравнотежено решење, не могу до њега без Србије. Тиме сам све рекао о састанку у Вашингтону. Јовановић додаје да је Србији изузетно битно инсистирање Путина на чињеници да нема решења на штету Србије нити изван повеље УН и оквира Резолуције 1244 Савета безбедности.

– Свако решење мора одговарати основним принципима међународних односа и одлукама СБ УН, то је најпоузданији оквир. Србија не може да се одрекне својих стратешких националних и државних интереса зарад обећања чланства у ЕУ. Они који сматрају да тиме могу да нас бесконачно уцењују нису у праву.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas