Србија

Тотална блокада путева на Косову, КФОР и ПКС не могу да обезбеде Вучића: У 12 планиран говор у центру Косовске Митровице

Неколико стотина Албанаца блокирало је пут Косовска Митровица – Србица због најаве доласка председника Србије Александра Вучића у село Бање а према извештајима медија КФОР и КПС саопштили су да не могу да гарантују безбедан долазак српског председника у то место.

Албанци су блокирали све путеве ка том месту а РТС је објавио и да су се чули рафали. Блокада је на неколико километара од Косовске Митровице. Окупљени носе транспаренте против посете Вучића Космету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Извесни Расим Геци је јутрос у селу Бања пуцао из свог наоружања. Ваљда да покаже да је много јак, не разумем… Мислили смо да нећемо сазнати имена људи, али ми знамо и ко учествује и ко су прави организатори“, изјавио је Вучић.

Вучић је рекао да је одлазак у Бање био одобрен „од првог секунда“. Он је у селу Бање желео да посети Ковачевића…

„Ми ћемо сада да видимо, покушаћемо да идемо околним путем, али тешко да ћемо стићи“, рекао је Вучић и препоручио српским новинарима да остану у Косовској Митровици.

„Заузели су и пут ка Преказу, као да је неко планирао тамо да иде“, рекао је Вучић.

Он је изразио жаљење што неће моћи да посети људе у Метохији.

„Хтео сам да посетим Милана малог са шајкачом кога сте видели прошли пут у Лапљем селу…Спремио сам за њега и пригодне поклоне. Опрости, Милане, ако не успем данас да дођем. Биће другачијих околности па цу доћи“, рекао је председник

Како су пренели косовски медији, на транпарентима стоје пароле „Вучићу, нећеш проћи“ као и „Вучићу, врати се“. Пут је блокиран и са неколико камиона. Протест организују ратни ветерани тзв. Ослободилачке војске Косова.

Село Бања налази се у Србици, која је у потпуности насељена Албанцима. У Бањама се налази око 300 српских кућа.

Планом посете било је предвиђено да председник Вучић обиђе предшколску установу „Маја“ и да разговара са мештанима.

 

Извор: Kurir.rs