Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Добро сте ме чули, најбржи раст економије у Европи, не региону

Фото: Јутјуб

Много нас споразума очекује током посете Кини, рекао је председник Александар Вучић.

„Сваки пут помислим да нећу ништа више да тражим од кинеских пријатеља, али увек нешто ново смислим. Али када се све заврши значи да смо решили велике бриге и да ће новац моћи да се врати повериоцима“, рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То ми је пети пут да се састајем са кинеским председником Си Ђинпингом. Волео бих да имам још чешће сусрете, али то је огромна част за нашу земљу“, рекао је Вучић новинарима у Београду после пословног форума Србија-Индија.

Према његовим речима, „најмоћније кинеске компаније са којима раније нисмо имали прилике да се сретнемо, сада су исказале интересовање за Србију.

„Посебно сам срећан јер су нам најавиле најмоћније кинеске компаније да хоће да разговарају са нама“, рекао је.

„Очекујем да ћемо донети добре и важне вести, да ћемо моћи и даље да спуштамо незапосленост и убрзамо раст економије, и да ћемо једном у наредне три године да будемо најбржи у Европи (по расту), добро сте ме чули, у Европи, не региону“, рекао је Вучић и ипак додао „не рачунајући Ирску.

„Ирску не можемо да стигнемо, све друге можемо“, рекао је.

Како је рекао, за Србију је најважније потписивање за РТБ Бор. Према његовим речима, тај уговор са Зиђином би требало да се осети 2020. године са додатних 1, 5 одсто привредног раста годишње.

„То је уговор за спас источне Србије, и шире“, рекао је он и додао да се очекује потписивање и за уговор за фабрику гума у Зрењанину од готово милијарду долара.

„Не морам да кажем да је то нешто што мење све у Зрењанину“.

Додао је да се са кинеском Ексим банком припрема споразум о финансирању обилазнице око Београда.,Коридор 10 и други инфраструктурни пројекти.

 

 

Извор: Б92