Србија

Скандалозно! Косовски министар неће у Грачаницу јер нема симбола његове „државе“

Споменик Милошу Обилићу у Грачаници (фото:Јутјуб)

– За Љекаја и његов кабинет неприхватљиво је да буде у институцији која се не идентификује симболима државе којој припада – наводи се у саопштењу Министарства инфраструктуре

Косовски министар инфраструктуре Паљ Љекај одбио је да дође у најављену посету општини Грачаница, зато што, наводи се у његовом саопштењу, у просторији за састанак са руководством општине нема државних симбола.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– За Љекаја и његов кабинет неприхватљиво је да буде у институцији која се не идентификује симболима државе којој припада – наводи се у саопштењу Министарства инфраструктуре, преноси РТС.

Љекај је овим поводом рекао да ће „и даље бити близу грађана ове општине, обезбеђујући им конкретне инфраструктурне пројекте како би задовољили њихове потребе“.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић саопштио је да је састанак са министром Љекајем претходно био договорен без икаквих услова, те да Грачаница има законом утврђене симболе.

– Током прве године мандата био сам домаћин многим истакнутим јавним личностима, домаћим и међународним званицама, амбасадорима и грађанима различитих националности. Никада, током договарања сусрета, није било сличних захтева као што је јутрос у телефонском разговору затражено од управе нашег кабинета, иако је састанак претходно био договорен без икаквих услова – навео је Поповић.

– Остајемо посвећени нашим грађанима, а кабинет председника Општине Грачаница остаје отворен за све госте који желе да помогну нашој општини и побољшају услове живота нашим мештанима. За мене и руководство општине су живот, поверење и добросуседски односи највећи симболи – подвукао је Поповић.

 

Извор: Telegraf.rs