СРБИЈА ЈАВЉА

АМЕРИ У ПАРАНОЈИ! ПУТИН ПРЕУЗИМА ИНТЕРПОЛ, водиће га генерал Александар Прокопчук, САД ПУКЛЕ И НА КОСОВУ!

Путин (фото:ЈуТјуб)

Именовање генерал-мајора руске полиције Александра Прокопчука за шефа Интерпола „слично је стављању лисице да буде задужена за кокошињац“, саопштила су четири америчка сенатора

Позиција шефа Интерпола остала је упражњена након што је бивши шеф Менг Хонгвеј притворен у својој домовини Кини, док се не заврши истрага о корупцији. Нови председник би требао бити изабран сутра у Дубаиу. Амерички законодавци су у међувремену покренули кампању одвраћања делегата из других земаља да не гласају за руског кандидата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републиканци Роџер Викер и Марко Рубио, заједно са својим колегама из Демократске странке Жан Шашини и Крис Конс, тврде да Москва „рутински злоупотребљава“ Интерпол, користећи га за „намештање резултата и узнемиравање политичких противника, дисидената и новинара“. Без пружања конкретних доказа или примера, такође су саопштили да би председавање Русије омогућило да „узнемири критичаре“ који живе у иностранству и да „помогне другим ауторитарним режимима“.

Сва четири сенатора су позната по својим ставовима „јастреба“ у спољној политици, те су у стално форсирали антируску агенду. Наиме, они су више пута тражили строжије санкције против Москве и радили на ограничењима за руске званичнике.

Сенатор Рубио редовно напада председника Владимира Путина у говорима и медијима, називајући руског преседника „давитељем“ и „гангстером“.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков осудио је позиве америчких сенатора да се не подржи Прокопчук, те их назвао „очигледном интервенцијом у процесу гласања“ и покушајем вршења притиска на Интерпол.

Извор: Информер.рс