Занимљивости Издвајамо

ДА ЈЕ ПРЕЖИВЕО ТРАНЗИЦИЈУ ЈУГО БИ ИЗГЛЕДАО ОВАКО: Могао би да освоји САД

Фото: Принтскрин behance.net

Овај Југо „развија“ 600 КС, из места до 100 километара на сат убрзава за 2,8 секунди уз максималну брзину од 320 километара на сат

Без обзира на све његове мане, Југо ће заувек остати у нашим срцима. А иако се не производи већ десет година, нису га заборавили ни међународни аутомобилски ентузијасти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понос југословенске аутомобилске индустрије је широм света продат у више од 800.000 примерака, па је остао упамћен и ван граница бивше државе.

Један од оних који су га добро запамтили је дизајнер Мајкл Мерклер, толико добро да му је Југо послужио као инспитација за његове дигиталне дизајнерске радове.

Мерклер нам је дао увид како би могао да изгледа савремени Југо да је „преживео“ транзицију, и то као спортски хечбек.

Под називом Yуго ГТ 5000 Цонцепт, видимо Југо какав нисмо могли никад ни да замислимо, величине Цхрyслера Ц 300, са ЛЕД светлосном групом, 20-инчним фелнама и гумама ширине 265 милиметара и моћнин кочионим чељустима.

Испод хаубе Yуга ГТ 5000 замишљен је 5,0-литарски В8 са турбопуњачем и погоном на предњој осовини који се преноси помоћи осмостепеног аутоматика.

Овај Југо „развија“ 600 КС, из места до 100 километара на сат убрзава за 2,8 секунди уз максималну брзину од 320 километара на сат.

Више фотографија можете пронаћи на сајту Behance.

 

 

Извор: Телеграф.рс