Издвајамо Регион Србија

Канцеларија за КиМ жестоко осуђује наставак дивљања: Народ у страху, злочиначки план за ИСЕЉЕЊЕ СРБА!

Фото: Јутјуб

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила наставак терора над Србима на Косову и Метохији, и захтева хитно ослобађање Милене Милојковић и Милоша Ивковића из Медвеђе који су, како се наводи у саопштењу, брутално отети од стране такозване косовске полиције приликом породичне посете у селу Медреговац.

“Екстремисти из Приштине наложили су чак да се деци забрани да посећују своје родитеље на Косову и Метохији, што додатно потврђује да њихова једнострана дестабилизација нема за примарни циљ било какав трговински или политички обрачун са Београдом, већ да је реч о злочиначком плану да се Срби изложе свим могућим притисцима како би се иселили из наше јужне покрајине”, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Из Канцеларије, међутим, апелују на Србе на Косову и Метохији да буду стрпљив и да издрже, јер, како наводе, “у предстојећим данима бићемо сасвим сигурно сведоци нових појединачних провокација и притисака са циљем да се наш народ онеспокоји и застраши”.

У саопштењу се наводи да су ово последњи, очајнички покушаји шовинистичких структура у Приштини да обезбеде свој политички опстанак.

“Прави начин да им се узврати јесте да се на притиске не одговара страхом и паником, већ стаменим и пркосним грађанским отпором и несаломивошћу, јер наш народ ни у тежим ситуацијама није дозвољавао да зло и фанатизам преобучених терориста превладају”, поручује се у саопштењу.

Такође се истиче да ће држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију свима који на овај начин буду изложени насиљу и неправди пружити сву потребну правну и другу помоћ.

На имању породице Перовић у селу Медреговцу у општини Подујево припадници косовске полиције привели су раније данас Милену Милојковић, мајку шесторо деце из Медвеђе и њеног комшију Милоша Ивковића, такође из Медвеђе.

РТС наводи да је Милојковић кренула код родитеља које обилази бар два пута недељно и до сада није имала никаквих проблема.

Наводи се да је комшија пошао са њом како би пружио помоћ око пресељења родитеља Милојковић.

Село Медреговац налази се на самој административној линији.

Миленин брат Горан Перовић потврдио је дописништву РТС у Лесковцу да су Милојковићева и њен комшија задржани у Полицијској станици у Лужану.

Извор: Ало.рс

loading...
Loading...