Издвајамо Свет

ТЕЖАК СКАНДАЛ! ФРАНЦУСКА ЦРВЕНИ ОД СРАМОТЕ: АЛБАНЦИ ДАЛИ 25 МИЛИОНА ЕВРА да Тачи седи иза Путина?!

Фото: Јутјуб

И француски интернет медији пренели су јуче вест да њихова полиција проверава како је Тачи добио малтене најбоље место на прослави.

Албански лобисти платили су чак 25 милиона евра да би председник лажне државе Косово Хашим Тачи на обележавању стогодишњице од савезничке победе у Првом светском рату седео у другом реду, одмах иза руског лидера Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Француска полиција проверава информације да су чланови државног пртокола, који је организовао скуп у Паризу, добили сумњиве милионске седам дана пре званичне церемоније, преносе дипломатски извори.

Нису штедели паре

И француски интернет медији пренели су јуче вест да њихова полиција проверава како је Тачи добио малтене најбоље место на прослави.

– Тачију је било веома стало како ће лажна држава Косово бити представљена у Паризу, где су биле упорене очи целокупне светске јавности. Због добрих односа Србије и Русије и одбијања званичног Кремља да призна независност Косова, Тачију је било важно да се нађе близу Путина. План је био да на сваки могући начин дође у контакт с њим и то представи као подршку Москве…Зато се нису штеделе паре – наводи саговорник и истиче да Косово пропорционално својој величини има један од највећих буџета за „кеш дипломатију“.

– Не заборавите да се Тачи нашао Путину за вратом и на свечаној вечери која је у недлеју увече приређена у Паризу. Нема случајности у дипломатији. Сетите се да је Француска својевремнео одбила да Србији испоручи ухапшеног Харадинаја. Косовски лобисти тамо имају веома јако упориште… – додаје извор.

 

Извор: Информер