Русија

ОТКАЗАНИ СВИ ЛЕТОВИ НА МОСКОВСКИМ АЕРОДРОМИМА: Ово се дешава

Сви московски аеродроми су „буквално у хаотичном стању“, пише британска штампа, због нових напада дроном на престоницу Русије.

Сви долазни и одлазни летови су отказани услед напада дроновима-камиказама послатим, како се тврди, из Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према извештајима надлежних служби, јутрос су се у Москви чуле експлозије, а противваздушни систем града је успео да лоцира и обори два дрона.

Међутим, како преносе агенције, две особе су повређене приликом пада делова оборене беспилотне летелице. Наводи се да је олупина једног од два дрона која је данас пресрела руска ПВО пала на баштенску кућу у градском округу Истра, преноси лист Известија.

Осим тога, разбијени су прозори на три куће. Хитне службе су на лицу места.

Министарство одбране Русије саопштило је раније данас да су два украјинска дрона уништена изнад московске области.

Један украјински дрон оборила је руска ПВО, а други је потиснут средствима електронске борбе, преноси агенција РИА новости.

Британски Дејли мејл наводи да је један дрон пао у близини резиденције главне Путинове пропагандисткиње, уреднице Раша тудеј Маргарите Симоњан.

Маргарита Симоњан је поделила слику из свог дворишта и прецизирала да је украјински дрон, оборен средствима противваздухопловне одбране, пао у суседну улицу.

„Хвала нашим системима ПВО што је све прошло без жртава и материјалне штете“, поручила је. У наредној објави, ипак, додала је да је, „како јавља гувернер Московске области Андреј Воробјов, у нашем сеоцету је повређено двоје људи“.

Извр: Б92/РТ