Свет

ПУТИН ПОСТРОЈИО СВЕ ГЕНЕРАЛЕ! Најновија ситуација у Сирији изазвала реакцију Москве, Руси покварили Ердоганов ПАКЛЕНИ ПЛАН!

Руски председник Владимир Путин је на састанку са члановима Савета безбедности Руске Федерације позитивно оценио наставк процеса успостављања контроле над територијом Сирије, изјавио је портпарол Kремља Дмитриј Песков.

Kако је објаснио, улазак сиријске војске у Манбдиџ била је једна од главних тема данашењг састанка Путина са члановима Савета безбедности Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Позитивно је оцењена вест уласка сиријске војске и наставку процеса ширења територије коју контролишу сиријске снаге, као и улоге Дамаска у решавању сиријске кризе – истакао је.

Подсетимо, сиријска војска ушла је у град Манбиџ на западу земље, који је претходно био под контролом снага самоодбране сиријских Kурда.

Огласио се и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган који је рекао да је улазак сиријске војске у Манбиџ – „психолошка операција“.

Подсећања ради, Kурди су упутили званичном Дамаску позив у помоћ како би их заштитили пред надолазећом инвазијом турске војске, а сиријска војска је потом ушла у Манбиџ.

Сиријска влада је операције турске војске против Kурда на северу Сирије и упад у ту земљу, назвала окупацијом, а Анкара је планирала нову офанзиву како би у потпуности уништила курдске снаге и заузела део територије суседне земље.

 

Извор: Informer.rs/rs.sputniknews.com