Свет

ПУТИН СЕ СЛАЖЕ С ТРАМПОМ: Исламска држава је поражена, АЛИ ТЕРОРИСТИ ЋЕ НАВАЛИТИ У ДРУГЕ ДРЖАВЕ! Нисам видео да се америчка војска пакује!

Фото: Јутјуб

„Што се тиче победе над Исламском државом, слажем се с председником САД. Ми смо, о томе сам већ говорио, постигли суштински напредак у борби против тероризма на тој териториији и нанели тешке ударе ИД у Сирији“, одговорио је председник Русије америчкој новинарки коју је занимао његов коментар на изјаву председника СДА Доналда Трампа да је Исламска држава у Сирији поражена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Али сад постоји опасност од пребацивања терористичких група и сличних у суседне регионе, у Авганистан, на пример, а то је велики ризик за све нас. Свесни смо тога и знамо за то. Трамп је ту у праву“, казао је он и дотакао се и изјаве шефа Беле куће да ће повучи америчку војску из Сирије.

„Али не знам какво је то повлачење америчке војске (из Сирије). САД су у Авганистану присутне већ 17 година у Авганситану и сваки час говоре да ће се повући, а не повлаче се… Да ли је тамо потребно пристуство америчке војске? Још нисмо видели доказе њиховог повлачења“, додао је.

 

Извор: Kurir.rs/RT