Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ТАЧИЈУ: Ко је то смислио и шта ћемо да потпишемо у Вашингтону? КО ЈЕ УБИО ИВАНОВИЋА?

Београд — Председник Србије Александар Вучић рекао је да му није јасно одакле Хашиму Тачију то да ће споразум између Београда и Приштине да буде потписан у Вашингтону.

Како је рекао, не зна ни ко је то смислио, ни кад му је то неко рекао, а пита се и “шта то да потпишемо“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је нагласио, гостујући на РТС, решење није на видику, те је додао да је то наглашавао и раније.

Вучић каже и да Србија неретко “упада у замку лажних свађа у Приштини“.

“Беким Чолаку (саветник Хашима Тачија) рекао да је за укидање таксе, да би отворио пут Тачију САД. Не заборавите да тих такси не би било да то није изгласала Тачијева партија. Играју се доброг и лошег полицајца. У Бриселу воле Тачија, у Лондону Харадинаја…“, навео је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће држава помоћи свом народу на Косову и Метохији, погођеном трговинским мерама Приштине.

Председник је истакао да ће Србија победити и да ће опстати наш народ на Косову и Метохији, те да неће бити гладан.

„Нећемо дозволити ниједног тренутка да остану без подршке државе у сваком смислу“, рекао је председник Србије.

Вучић је, у дневнику РТС-а, казао да немамо много избора када се неко понаша не само противправно, већ ирационално, попут Приштине са таксама, и да морамо у тој ситуацији да издржимо и сачекамо тренутак када ће их они који су их подржавали „позвати памети“ и таксе бити укинуте.

“Надамо се да ће то што пре да се догоди“, нагласио је он.

Упитан да прокоментарише наводе косовског председника Хашима Тачија да се убице Оливера Ивановића налазе у Београду”, Вучић је рекао да би се надовезао на речи директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

„Ако су у Београду, а ви сте ти који спроводе истрагу, па као није можда Вучић директно али можда неко негов, они ме не занимају. Али они који глуме државу треба да кажу имена и презимена и ми ћемо да их похапсимо. Не тражимо чврсте доказе него мале доказе“, рекао је Вучић.

„А они који говоре да је српска власт умешана у то, срам их било мало је рећи, то је толико језиво, можда би они то урадили са својим политичким противницима, ми то никада не бисмо урадили“, додао је Вучић.

„За све што неко мисли потпуно сам спреман да одговарам“, нагласио је Вучић.

На питање о наводима да се Србија меша у дешавања поводом случаја страдања Давида Драгичевића у БиХ, Вучић је рекао: „Реч о ноторној лажи“.

„Србија је од 2014. године уложила новац и подршку Републици Српској, њеним грађанима. Хоћу да замолим народ РС да не слуша лажове и оне који хоће да заваде два ока у глави. Ниједан полицајац није учетсвовао ни у Бањалуци ни у неком другом месту. Ми имамо договор да Србија поштује РС, а РС Србију, а ми се не мешамо ни у чије унутрашње ствари, то не значи да нећу саслушати мајку и оца Давида Драгичевића. Србија и Српска, ако хоће да опстану, мора да се држе заједно“, казао је он.

Када је реч о протестима у Београду, Вучић је рекао да су протести који се одржавају неколико субота уназад у Београду мирни, те да полиција неће интервенисати док год они такви остану.

„Полицију нисте ни видели тамо, за разлику од других земаља где су крваве главе и водени топови. Ми пустимо да раде шта хоће, онда додју локални избори они добију девет одсто и своја два, три одборника ми добијемо 27 и сви задовољни“, рекао је Вучић за РТС.

Он је поновио да веома поштује народ и да је спреман да га саслуша, али да никада неће слушати Дјиласа, Обрадовића, Јеремића и друге представнике опозиције.

Како каже, њих је видео на свим до сада одржаним протестима, а, иако немају видљива обележја својих странака, јасно је, каже, које су им намере.

„Шта треба да обуку, дрес? Као када ви сада не бисте рекли да сам ја Александар Вучић гост у емисији, јер немам написано то на мајици“, рекао је он.

Он је подвукао да никада неће слушати „пљачкаше који су оробили Србију, отели све што су могли“.

„Њих никада нећу да слушам и то могу да поновим још 5.000 пута. Нећу да их слушам, као ни пре годину дана када су као шетали против диктатуре“, навео је Вучић.

Понавља да док нема насиља учесници протеста полицију неће ни видети. „То показује колико је Србија демократска земља и много више од западних земаља“, казао је председник.

 

 

Извор: Б92/Тањуг