Издвајамо Србија

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА: Сутра нас чека јак мраз, а онда нам следи жестоки ПРЕОКРЕТ!

У Банату и у централним пределима биће и јак мраз, са температурама од -12 до – 5 степени, упозорио је РХМЗ

У Србији ће сутра ујутру бити умерен, понегде и јак мраз, магла или ниска облацност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Банату и у централним пределима биће и јак мраз, са температурама од -12 до – 5 степени, упозорио је РХМЗ.

Наоблачење које ће пре подне захватити северне, после подне прошириће се и на остале пределе, само це током преподнева у централној и јужној Србији бити умерено облацно са сунчаним периодима.

Провејавање слабог снега оцекује се на северу земље. Ветар слаб до умерен југозападни, увече у скретању на западни. Јутарња температура од -12 до -5 ?, највиса дневна од -3 на југу до 3 степена на северу.

У Београду ће ујутру бити умерен, на сирем подручју града и јак мраз, од -10 до -5 степени. Током дана умерено и потпуно облацно и мало топлије. Ветар слаб до умерен југозападни, увече у скретању на западни. Највиша температура биће око 2 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 19. јанаура, очекује се да ће од недеље бити топлије.

У недељу умерено до потпуно облацно и у вецини места суво. Током ноци ка понедељку и у понедељак облацно, на северу са кисом, у централним пределима са месовитим падавинама (киса и снег), док це на југу и у брдско-планинским пределима падати снег. У уторак ће бити променљиво облацно, на северу суво са сунцаним периодима, у осталим пределима местимицно са слабим снегом. У среду и цетвртак суво са дузим сунцаним периодима и топлије. У петак се очекује ново наоблацење са кисом, која це у суботу прећи у снег.

Упозорење АМСС

На готово свим путевима у Србији сем аутопутева и путева на крајњем северу Војводине где коловози мокри и возаче очекују зимски услови вожње.

У нижим пределима на путевима који спадају у први приоритет чишћења коловоза снега има до 5 цм и то је, кажу у АМС С, на територији западне, југозападне, источне и југоисточне Србије.

Највише снегам иначе, пало је у регионима Нове Вароши, Пријепоља, Новог Пазара, Сјенице, Тутина и Ивањице, због чега је на овим путевима одвијање саобраћаја и најтеже.

Због лошег времена из АМС С саветују возачима да не крећу на пут без добрих зимских гума и комплетне зимске гумама и комплетном опреме.

На информацијама Путева Србије на наплатним станицама нема задржавања, а тако је и на граничним прелазима за путничка возила.

Теретна возила такође прелазе без дужег задржавања изузев на граничном прелазу Келебнија, где се о чека око три сата.

 

 

Извор: Тањуг