Србија

УПОЗОРЕЊЕ! У СРБИЈУ СТИЖЕ НОВИ ЛЕДЕНИ ТАЛАС: Температура ноћас драстично пада, биће и кише и снега и ЈАКОГ ВЕТРА!

У Србију поново стижу киша, суснежица, снег и захлађење. Дуваће јак ветар који ће понегде имати и олујне ударе.

Темепратура ће бити у плусу и биће скоро свуда уједначене до среде – јутарње мало испод нуле, а дневне неки степен у плусу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што је занимљиво, а према тренутним прогнозама, изгледа да нам следи нови ледени талас у другој половини идуће недеље.

Пре тога, Ђорђе Ђурић, метеоролог „Weather2Umbrella“, каже да ће се до вечери спустити темепратура ваздуха на нулу, креће киша, а током вечери суснежица и снег у нижим пределима, укључујући и Београд.

– Субота ће бити пуна облака и падаће киша. На северу Србије и у Тимочкој и Неготинској крајини биће током већег дела дана суво, док се и тамо падавине очекују крајем дана и током ноћи, углавном снег. Јутарња темепратура биће од -4 на северу до 2 на југоистоку, а дневна од 1 до 5 на истоку – наводи Ђурић и додаје да нас очекује и ветар који ће бити у скеретању на југоисточни.

Јак ветар

Према његовим речима, тај ветар ће у кошавском подручју, крајем дана, биоти у појачању.

– Током вечери и ноћи ће на југу Баната и доњем делу подунавља повремено имати и олујне ударе. У недељу ће, такође, бити облачно. Падаће киша, суснежица и снег, који ће до краја дана престати. Јаког ветра ће бити само у јутарњим часовима, а онда ће постепено почети да слаби. У понедељак ће у целој земљи бити суво и тмурно, а понегде и магловито – истиче Ђурић.

Kако прогнозира Ђорђе Ђурић, у уторак нам следи ново наоблачење које ће донети суснежицу и снег.

– Нијансе ће одређивати где ће падати киша или снег, односно степен до два целзијусових. Kошава ће поново бити у појачању. У среду ће бити облачно и поново ће падати киша, суснежица и снег у Србији. На планинама ће се повећавати снежни покривач, док ће у нижим пределима тамо где се отопио поново формирати – каже Ђурић.

Kако наглашава наш саговорник темепратуре ваздуха ће бити „типичне за јануар“, што значи да ће бити у плусу.

– Јутарње темепратуре ваздуха биће око 0, можда који степен испод, док ће се максималне дневне кретати од 1 до 5 степени. У другој половини наредне седмице, а према тренутним прогнозама, постоје назнаке да нам стигне нови продор леденог ваздуха. Он ће нам донети већи снег и темепратуре испод у минсу- навео је он.

 

Извор: Kurir.rs/Blic/J. Briza