Издвајамо Свет

МУК У ПРИШТИНИ: За пет дана још једна велика ЕВРОПСКА ДРЖАВА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!?

Фото: Јутјуб

Идеја је потекла од Срба у Италији којима се с великим одушевљењем прикључила група италијанских интелектуалаца

Петиција са потписима више хиљада Италијана, у којој се од Владе у Риму тражи поновно разматрање признања такозване државе Косово, односно поништавање дипломатског агремана амбасадору у Приштини, биће предата 16. фебруара италијанском парламенту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Идеја је потекла од Срба у Италији којима се с великим одушевљењем прикључила група италијанских интелектуалаца међу којима су историчар Стефан Пилото, почасни конзул Србије у Венету Лорета Бађо, професор универзитета Леанардо Кјарели, архитекта и писац Алесандро ди Мео, блогер Федерико Роберти, открива италијанска списатељица Марилина Века, жена која је од 2000. године на КиМ боравила чак 50 пута.

Века се нада да ће 630 посланика Доњег дома парламента пажљиво проучити петицију и у њој изнете разлоге за укидање признавања. Потписи ће се прикупљати до данас, дан касније биће предати посланицима, а очекује се да документ стигне на расправу до 20. фебруара, дана када је Италија 2008. признала тзв. Косово.

– Хоћу да верујем да ће италијански парламентарци присилити Владу да повуче признање, јер је то страшна срамота на образу наше земље – казала је Века.

 

Извор: Тањуг