Издвајамо Србија

ПЕТ „ХЕРОЈА“, ПЕТ СМРАДОВА СУ ПРЕТУКЛИ ДЕЧАКА (16)! ДР Грујичић послала јаку поруку целој Србији (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Докторка Даница Грујичић, директорка Института за онкологију и радиологију Србије, која је позната по својој борби за истину о осиромашеном уранијуму, сада се огласила по питању горућег проблема хулиганског насиља.

Њена порука се тиче бруталног премлаћивања дечака М. М. (16), ког је претукла група маскираних нападача након утакмице игране на стадиону Фудбалског клуба Торлак у Кумодражу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

М. М. је био у животној опасности, и лекари су се борили да сачувају његов живот.

До напада је дошло у понедељак увече у близини поменутог стадиона. М. М. је раније тог дана из публике гледао утакмицу Торлак-Студентски град. По завршетку утакмице, у вечерњим сатима, њега је сачекала и напала група маскираних хулигана са палицама у рукама.

Докторка Грујичић је на свом Фејсбук профилу поставила снимак у коме је изрекла своје мишљење по овом питању које је постало општи друштвени проблем, а не само још једна црна хроника.

– Данас сам прегледала дечка, који је ни крив ни дужан, био нападнут од стране пет „хероја“, дакле пет на једног са бејзбол палицама, ударали су га по глави, што се може само окарактерисати као покушај убиства – рекла је докторка Грујичић.

Докторка је затим скренула пажњу на то да сви ми имамо одговорност да спречавамо овакво понашање, и да не смемо да се миримо и да правимо компромисе по овако важним питањима:

– Дечаку је озбиљно угрожен живот, има шансу да се извуче уз велике муке и пуно среће, и постављам питање шта раде родитељи, шта ради заједница да дечко који је први пут отишао на утакмицу добије батине и то такве да му је угрожен живот.

– Пет „јунака“, пет „хероја“, пет смрадова је напало једног дечка, срам да их буде, и њих и њихову школу и њихове родитеље и све оне који су гледали у шта су израстали ти клинци.

Докторка Грујичић је позвала надлежне органе да реагују тако да то буде пример за све следеће случајеве, и рекла је да не треба пристајати на компромисе.

-Дајте полицијо хапсите, кажњавајте, немојте имати милости према убицама. дешавају се убиства из нехата, али ово не може бити нехат, тући по глави бејзбол палицама некога може бити само смишљени покушај убиства.

 

Извор: srbijadanas.com