Здравље Издвајамо

РЕВОЛУЦИОНАРНО ОТКРИЋЕ: Лек против рака пронађен где га нико није очекивао – РАК НЕСТАЈЕ ЗА 36 САТИ (ВИДЕО)

Фото: Pixabay

Болест би могла бити „лек за једнократну употребу за рак“, каже лекар клинике Мајо. Клиничка испитивања у клиници Мајо откривају невероватног пријатеља у борби против рака … вирус малих богиња.

Научници су одавно знали да болест малих богиња може понекад довести до спонтаног смањења величине тумора, али недавна клиничка испитивања на клиници Мајо показала су колико моћно оружје може бити овај мали вирус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У фокусу 2014. године била је концентрисана доза богиња која је оставила пацијента са раком у касној фази у дугорочној ремисији.

Смртно болесна жена је патила током сваке врсте хемотерапије која јој је била на располагању и имала је две трансплатације матичних ћелија, али су се поново и поново враћале.

Имала је узнапредовани случај мултипли мијелома, смртоносни рак крви који се ширио по њеном телу и коштаној сржи, када су јој истраживачи улили последњу наду – огромну дозу богиња.

У року од 5 минута, добила је главобољу и температуру., након чега је уследило повраћање и дрхтање.

У року од 36 сати, нестао је тумор величине лоптице за голф на челу, а за две недеље у њеном телу није било канцерогена.

“То је био најлакши третман који сам урадила до сада”, рекла је за ЦНН.

Вирусни сој је конструисан и ослабљен у лабораторији, а затим дат у дозама које су довољно јаке да вакцинишу 10 милиона људи.

Лечење рака вирусима није ново. Научници из клинике Мајо кажу да се “виротерапија” успешно користи на хиљадама пацијената оболелих од рака, али ово је први случај да се рак који се проширио по целом телу пацијента повукао у ремисију.

“Мислим да смо успели јер смо повећали дозу у односу на друге,” рекао је водећи аутор студије др Стивен Расел. „И мислим да је то критично. Количина вируса која је у крвотоку заиста управља количином која улази у туморе. “

Вирус богиња чини да се ћелије рака споје и експлодирају, објашњава Др Анђела Диспензиери, истраживач клинике Мајо. Такође постоје докази да вирус стимулише имуно систем, помажући му да препозна било које ћелије рака које се враћају и да их “очисти”.

Накнадна клиничка испитивања показала су сличне резултате са карциномом јајника, раком дојке и не-Ходгкиновим лимфомом, према истраживачком раду из 2016. године под називом “Богињама до спаса”. А садашња истраживања су се бавила ефектом богиња на мултиформни глиобластом, мезотелиом и карцином сквамозних ћелија.

“Недавно смо почели да размишљамо о идеји лека против рака – и то је циљ ове терапије”, рекао је Расел.

 

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке