Издвајамо Србија

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА БЕОГРАЂАНИНА: Послао је свој ЦВ на 20 адреса у Србији и у Немачкој! Њихови одговори су га шокирали!

Фото: Фејсбук принтскрин

Чудо Младић из Србије послао ЦВ на 20 адреса фирми у Србији и у Немачкој, из наше земље нико га није звао, Немци одговарали већ после некоклико сати

Душан Петровић програмер из Београда тврди на свом профилу на једној друштвеној мрежи да га од 20 фирми у Србији за које је аплицирао за посао ниједна није позвала на разговор. Међутим, када је исто то урадио у Немачкој, добио је позитиван одговор из чак 17 предузећа!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај момак каже у свом посту да, док је био на пракси у немачком Хамбургу, одлучио је да пошаље ЦВ и мотивационо писмо компанијама за које је био заинтересован. Не само да је у рекордном року добио одговор од тих компанија већ је био позван и на разговоре.

Без одговора

Послао сам своје податке у 20 немачких предузећа, од којих је 16 тражило раднике. Сваком сам прилагодио биографију. Већ након неколико сати добијао сам одговоре. Чак 17 фирми било је заинтересовано, три су ми такође одговориле, али су љубазно рекле да траже раднике из ЕУ – пише Душан и објашњава да је био зачуђен јер у Србији са истим ЦВ није имао никаквог успеха, а послао је на исти број адреса!
Ова прича је унела буру међу грађанима на друштвеним мрежама, а из већине коментара може се наслутити како је код нас у Србији тешко доћи до посла, а очигледно да је тешко доћи чак и до разговора за посао.

Само на везу

Ранка Савић, председница Асоцијација слободних и независних синдиката, каже да је то један синдром који се шири нашим друштвом и да се не зна више ред.

– Код нас је у принципу тешко добити посао, само не знам да ли је то сада и у ИТ компанијама. Тешко је изузетно наћи посао и без те политичке гурке, како ја то називам, заиста вама треба неко ко гура запошљавање. Да је било која друга област рада, па и да кажемо, али у овом сектору то је мало теже поверовати – каже Савићева.

До закључења броја, са Душаном Петровићем нисмо успели да контактирамо.

* непотизам
* политичке везе
* препоруке
* чланство у странкама
* пријатељске везе

 

Извор: Курир.рс/Б. Травица