Издвајамо Регион

„БОГА МИ, НЕ ЗНАМ ШТА СВЕ ИМАМ!“ Вођа кавачког клана СА ДРСКИМ ОСМЕХОМ одговарао на питања у Вишем суду

Фото: Јутјуб Vijesti Online

„Не знам, бога ми, шта све имам, имам доста“ – овако је Которанин Слободан Кашћелан, који према оперативним подацима полиције важи за једног од вођа кавачког клана, одговорио на питања судије Вишег суда у Подгорици, у ком му се суди за зеленаштво.

Дајући податке о себи, Кашћелан је казао да је завршио средњу школу и да је средњег имовног стања. Изјашњавајући се на наводе оптужнице, кроз смех је казао да је разумео шта му се ставља на терет, али да не признаје кривично дело:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мени је то смешно. Ма какви извршио дело, то једино луд могу да признам. Само не знам ни шта ми је стављено на терет. Адвокати су ми рекли да не одговарам на питања тужиоца, али нећу да слушам адвокате и одговараћу на питања.

Кашћелан је затим тврдио да није тачан део оптужнице којом се терети да је 50.000 евра дао на камату Милану Драговићу, те да је са њим, наводно, ступио у контакт преко оптуженог Горана Љубатовића. Он је објаснио да је Љубатовић његов пријатељ, који има неке обавезе према њему. Додао је и да зна да Драговић има новчане обавезе према њему, али да не зна колико:

– Драговићу никада ниједан евро нисам дао нити сам са њим имао какав посао. Састали смо се само једном. Само знам да се ради о лажову.

Кашћелан није желео да одговори колико новца му Љубатовић дугује јер је то, „њихова лична ствар и да може чак и да му не врати те паре“. Према оптужници, оштећени Драговић налазио се у тешком имовном стању. Постојала је претња да ће изгубити своју кућу вила „Луковић“, па му је Кашћелан позајмио 50.000 евра.

При томе је за себе уговорио несразмерну имовинску корист у виду месечне камате у износу од 10 одсто вредности позајмљеног новца. Кашћелан је на све то рекао да нема никаква сазнања о вили „Луковић“ и тамо, истиче, никада није боравио.

Одговорио је и да познаје сву фамилију Звицер, те да је са њима у пријатељским односима. Кашћелан се осврнуо и на изјаву оптуженог Илије Дедовића који је током суђења у целости признао наводе оптужнице и њега означио као организатора криминалне групе.

Кашћелан је за Дедовића казао да познаје тог дечка као доброг момка и да верује да је све то испричао на наговор тужиоца.

Не плаши се Исуса

На питања специјалног тужиоца Саше Чађеновића Кашћелан је казао да познаје Синишу Влаховића, такође оптужен да је члан криминалне групе, а да му је Игор Божовић кум.

– То нема везе с памећу. Ту нема кривичних дела. Ставили сте ми дрогу на терет. Никада у животу нисам радио дрогу. Не плашим се Исуса Христа, јер нисам крив.

 

Извор: Новости