Издвајамо Србија

КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЛЕДИЦЕ СИНОЋЊЕГ НЕВРЕМЕНА! Град величине ораха уништио све, људи очајни! (ФОТО/ВИДЕО)

Град, величине лешника, а понегде и ораха, падао је око 10 минута, а у неким селима и 20 минута.

У Чачку, Ивањици и Лучанима невреме је нанело велику штету воћу и усевима. Начелник Штаба за ванредне ситуације у Чачку Братислав Зечевић рекао је новинарима да је невреме са обилном кишом и градом, које је почело око 19 часова захватио око половине територије Чачка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Град, величине лешника, а понегде и ораха, падао је око 10 минута, а у неким селима и 20 минута. Највише града пало је у чачанским селима Миоковци и Пријевору, у којима су страдали воћни засади, нарочито кајсија.

Зечевић је додао да се на неколико локација у граду излила канализација, услед обилних кишних падавина и да је више десетина дворишта поплављено.

Јака киша праћена олујним ветром и градом захватила је око 18 часова делове општине Ивањица.

Према првим подацима из градске управе невреме је највише погодило села у околини Ивањице – Прилике, Радаљево, Буковицу, Дубраву, Лису, Придворицу.

Град у Ивањици и околини је падао у неколико наврата, негде је био и величине лешника.

Невреме је нанело велику штету малињацима и другом воћу, а огромна количина воде оштетила је локалне путеве у Ивањици.

По речима заменика председника општине Ивањица Момчила Митровића, за сат времена испаљено је 90 противградних ракета. Јако невреме са кишом и градом захватило је и општину Лучани.

Према подацима Штаба за ванредне ситуације у Лучанима град, величине лешника, највише је падао у варошици Гучи и селима Рти, Вича, Дучаловићи, Каона, Горњој и Доњој Краварици, у којима је причинио велику штету на усевима.

 

Извор: srbijadanas.com