loading...
Издвајамо Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ДЕВОЈЧИЦЕ (14) КОЈУ ЈЕ КОМШИЈА СИЛОВАО: Навукао ме је у обор, оборио на земљу и скинуо! А онда ми дошао на рођендан!

Девојчица Л. А. (14) из Глушаца код Богатића која је сексуално напаствована пре недељу дана још је у тешком шоку. Страх јој грчи лице, често плаче, повремено се стреса, мало спава, ноћу се буди вриштећи… Родитељи Г.А. и Г.А. су забринути за психичко стање своје ћерке.

Данас су је одвели на прву терапију код дечијег психијатра у шабачкој болници. Не одвајају се од ње ни тренутка иако су врата на кући стално закључана. Најтеже животне тренутке проводе смирујући своју мезимицу и као да још нису свесни шта се догодило, као и последица које могу да се појаве.

* Иницијали девојчице и њених родитеља промењени су због њене безбедности.

Тек су се скрасили у кући коју су недавно купили и почели да је реновирају. Навикнти на скроман, више тежак, али поштен живот, нису ни слутили да ће се суочити са овако великом невољом.

Девојчица је иначе ученица седмог разреда, благе је нарави, мирна, повучена и врлодобар је ученик. За Телеграф.рс она је поновила причу коју је испричала и инспектору полицијске станице у Богатићу.

– Нисам ишла у школу неколико дана, па сам се дописивала са другарицом од које сам тражила да ми пошаље домаће задатке. Чула сам споља овце и када сам изашла з куће видела да су на улици. Изашла сам само у мајици да их затворим у обор и када сам то учинила осмотрила сам около јер ми је било чудно што су изашле. У комшијском дворишту у којем нико не живи приметила сам да је неко прошао у белом дуксу, кренула сам даље и у трави приметила трагове пошто овце туда нису пасле. Изашла сам на улицу где је он седео на клупи. Питала сам га да ли је приметио да је неко пролазио и пустио овце и кренула да се вратим у кућу – прича она.

Прво се, каже девојчица, расправљао: “Шта мене питаш, откуд ја знам”, а онда ју је наговорио да крену до обора и да јој покаже ко је пустио овце. Али, никог тамо није било и када је кренула да се врати у кућу, напао ју је са леђа, повукао за мајицу, скинуо је и оборио на земљу…

Гнусни и застрашујући чин трајао је пет минута.

– Извини, извини, не знам шта ми би – додао је док је одлазио и запретио да никоме не прича шта се догодило, тврди девојчица.

Када се престрављена и уплакана вратила у кућу сакрила је поцепану мајицу и побегла у своју собу.

– Приметила сам да се нешто догодило. Питала сам: “Сине, у чему је проблем”, али је само рекла: “Ништа, мама” – прича мајка.

Отац се сутрадан вратио из Швајцарске где је отишао пре десетак дана да зарађује за своју породицу. Бесан је и нема речи којима би осудио насилника којег је познавао и који је у протеклих месец и по дана, од како су се уселили у кућу коју су купили, свраћао пар пута. Отац сумња да је С.И, са којим није био у нарочито пријатељским односима, али ни у сукобу, уствари долазио да би осматрао терен и разрађивао план како да науди његовој ћерки. Непозван се појавио на Ђурђевдан, иако је тада и његова крсна слава, а сумња да је намерно пустио овце на улицу како би намамио девојчицу да изађе напоље јер је то време била сама код куће.

– Нека се захвали богу што ја нисам био ту. Он сада не би био тамо где јесте, већ ја. Главу бих му откунуо због тога што је урадио мом детету. Ако изађе из затвора, за њега закона неће бити – бесан је отац.

У суботу, два дана након што је напаствовао девојчицу С. И. се непозван појавио на њеном рођендану.

– Запрепастила сам се када сам га видела. Пришао је као да честита рођендан и покушао да ме пољуби. Нисам му дозволила, побегла сам у кућу и склонила се. Нисам могла да га гледам – прича девојчица.

И мајка прича да се изгубила када га је видела на вратима, јер су за прославу рођендана звали само најближе рођаке и другарице и другове. Ипак га нису отерали из дворишта због његове сестре. Дуго се, каже, задржао и није хтео да иде кући док није загаламила на њега.

– Сутрадан ми је све испричала шта се догодило у близини обора за овце. Одмах сам позвала супруга у Швајцарској и обавестила полицију. Било ми је много тешко када сам сазнала, скочио ми је притисак и морала сам да идем код лекара. Зар њој да се деси таква страхота. Она је у полицији и пред социјалним радником испричала шта се догодило, онда су је прегледали у Дому здравља и због неких анализа смо ишли у болницу у Шабац. Полиција је од куће однела њене хеланке и доњи веш због вештачења – прича мајка.

Са С.И., који је био ожењен, девојчица је била пријатељ на Фејсбуку и повремено јој је слао поруке. Он се, прича девојчица, интересовао да ли је отац отишао у иностранство и постављао друга питања о њеној породици што јој ни тренутка није била сумњиво с обзиром да га је раније видела пар пута када је долазио њиховој кући.

– Мислила сам да је татин пријатељ, па се због тога интересује. Једном ме питао да ли имам дечка. Била ме срамота да са њим о томе причам, ништа му нисам одговорила, као ни на остале поруке које ми је касније слао – каже она.

Због сумње да је силовао девојчицу, С.И. је ухапшен и њему је по захтеву тужилаштва одређен притвор до 30 дана.

 

Извор: Телеграф

loading...