loading...
Издвајамо Србија

СТРАВИЧАН СУДАР У НОВОМ САДУ: Малолетник возио 100 на сат па ударио у други аутомобил, ТРУДНИЦА ИСПАЛА ИЗ КОЛА И завршила у јарку (ФОТО)

Pixabay.com

У Новом Саду синоћ су се догодиле две тешке саобраћајне незгоде током којих је једна трудница испала из кола, срушене су две бандере, разлупани аутомобили, а на срећу у тим незгодама није било теже повређених.

Прва саобраћајка догодила се око 20 часова у насељу Клиса када је један малолетник, који према незваничним информацијама има пробну дозволу, налетео на “пежо 206” у коме је била трудница. Она је од силине удара испала из аутомобила и завршила у оближњем јарку!

Према првим незваничним информацијама, малолетни возач се “мерцедесом” кретао брзином већом од 100 км/х Улицом Отокара Кершованија, те је на раскрсници са Задружном улицом налетео на аутомобил у коме је била трудница, а затим се закуцао у паркирани “алфа ромео” и оближњу бандеру.

Фото: Фејсбук принтскрин

Како за “Блиц” прича портпаролка Хитне помоћи др Ивана Рамовић, трудница је у свесном стању превежена у Ургентни центар као и возач аутомобила из ког је испала.

– Наше екипе на месту несреће затекли су трудницу (35) са контузионим повредама главе, колена и потколенице као и мушкарца (31) са преломом шаке и контузионом повредом кука. Обоје су пребачени у Ургентни центар на даљу дијагностику – каже др Рамовић.

Портпарол Клиничког центра Војводине Синиша Кнежевић каже да су жена и мушкарац примљени на Одељење хирургије Ургентног центра где им је после дијагностике указана помоћ и обоје су пуштени на кућно лечење са лакшим телесним повредама.

Фото: Фејсбук принтскрин

Малолетник и његова два сапутника нису повређени, а очевици кажу да пуком срећом нико није настрадао током овог инцидента јер су се делови аутомобила на којима је причињена готово тотална штета разлетели по путу десетинама метара у околини.

Други инцидент догодио се око поноћи у Футогу у Улици Бошка Бухе када је аутомобил којим је управљала жена средњих година из за сада непознатих разлога слетео са пута и ударио у бандеру, а затим у зид оближње куће.

– Лекари су на лицу места пружили прву помоћ повређеној жени (33) и девојчици (8) које су имале лакше телесне повреде у пределу главе. За сваки случај жена је пребачена у Ургентни центар на Одељење хирургије, а девојчица у Дечију болницу ради даље дијагностике – прича нам портпаролка Хитне помоћи.

Како сазнаје “Блиц”, обе су након указане помоћи пуштене на кућно лечење са лакшим телесним повредама.

Након ове саобраћајке у којој је причињена велика материјална штета део Футога остао је без струје због срушене бандере.

 

Извор: З. Чонкаш/Блиц

loading...