Издвајамо Србија

ДОКТОРКА ГРУЈИЧИЋ ЗАПАЛИЛА НИШ! Морамо да знамо коју воду пијемо, ово су АЛАРМАНТНИ подаци!

Фото: Јутјуб

Директорка Института за онкологију проф. др Даница Грујичић изнела је забрињавајуће податке.

Даница Грујичић рекла је у Нишу да се у Србији мора обавити хитна ремедијација, односно обнова земљишта како би било познато које су територије загађене од бомбардовања 1999.године, а које нису.

Она је рекла да се у Србији “догодила регионална еколошка катастрофа”.

– Несумњиво је да број онколошких пацијената расте и другим државама, али код нас имамо два и по пута више оболеле деце од разних врста канцера. Не можемо то свалити на гојазност, пушење и слично. Ми сада морамо да се изборимо за чињеничне податке да су 1999. године намерно бомбардовали Србију, да су нам еколошки загадили средину и да би нас све потаманили. Ако су бранили јадне Србе од Албанаца на Косову што су бомбардовали, на пример, Суботицу. Дакле, та бомбардована земљишта морају да се испитају како би знали коју воду да пијемо, где можемо да живимо, а где је то небезбедно – рекла је она на трибини на Економском факултету у Нишу.

– Нама је циљ сада да прикажемо у реномираним часописима са рецензијом шта нам је учињено и то мора без политике да иде, а када објавимо те научне анализе, онда је на политици да реагује. И да ли треба да уђемо у НАТО, не треба да уђемо у НАТО. И не треба да видим официра НАТО после онога што су они
урадили – рекла је Грујичићева у Нишу.

Она је навела да није цела Србија загађена, али да је на овој генерацији “да деци очисти Србију и да је остави здраву за живот”.

 

Извор: Ало.рс/Курир/М.И.

loading...
Loading...