Србија

НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА: Пљуште казне! Ако возите без униформе и климе ево шта вас чека!

Како се сазнаје наређена је контрола свих аутобуса који су укључени у градски саобраћај у Београду како би се утврдило да ли имају климу и да ли је она у функцији.

Запослени у секретаријату су тренутно на терену и сви превозници који немају исправну климу биће кажњени по 20.000 динара по свакој утврђеној неправилности и морају да имају заменско возило које ће укључити у саобраћај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић потврдио је та сазнања и прецизирао.

– По налогу заменика градоначелника Горана Весића, кренули смо у контролу свих аутобуса који су јавном линијском превозу путника у Београд. У складу са уговором који је Град Београд потписао са превозницима у јавном линијском превозу путника, предвиђена је обавеза да свако возило има климу која се користи. Такође, ако је нека од клима несиправна, превозници су уговором обавезни да имају заменско возило које ће укључити у саобраћај. За сваку неправилност у аутобусу, а између осталог и укључену климу, превозници ће бити санкционисани са 20.000 динара!

За ових неколико дана за којих смо спроводили контроле, нађено је 90 возача који нису носили униформе и 20 аутобуса без климе. Град коректно исплаћује своје обавезе према приватним превозницима и очекујемо и од њих партнерски однос.

Акција ће трајати током целог лета, јер нам је најважнија сигурност, безбедност и комфор грађана. Нећемо дозволити да се неко на овим врућинама вози без климе или зими смрзава без грејанај! У плану је набавка 244 аутобуса до септембра месеца, а касније још 100 зглобних аутобуса.

Господин Весић је већ данас захтевао извештај о нашим контролама, а у псоледњој контроли је наплаћено 2.200.000 за утврђене неправилности. Град труди да предузме све активности и мере да унапреди јавни линијски превоз у целини. Очекујемо да ће градски превоз ускоро бити све боље и бољи – каже градски секретар за саобраћај Јовица Васиљевић.

 

Извор:  Ало.рс/ Курир.рс