Србија

ШОКАНТНИ СНИМЦИ СРПСКИХ ВОЗАЧА Камионџија ломи рампу, праве хаос на пругама! Питање је дана кад ће убити неког! (ВИДЕО)

Неодговорно понашање учесника у саобраћају забележено је два дана за редом на два пружна прелаза у Србији.

Аутомобили и бицикли јуче су у Шапцу заобилазили спуштени браник на пружном прелазу, који указује на то да воз наилази, а данас у Шиду возач камиона желео је пошто-пото да пређе преко пруге док се браник спуштао, и том приликом га и поломио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овакве сцене нажалост су постале готово свакодневне у српском саобраћају, и поред сталног апела јавности и надлежних на учеснике у саобраћају да не ризикују своје и туђе животе.

Неколико аутомобила, двоје бициклиста, од којих један вози „путника“ на волану прешли су пружни прелаз док је рампа спуштена, а на снимку се не може конкретно видети, али чини се да и пешаци планирају да пређу шине. Снимак који бележи овај догађај објављен је јуче на Твитеру, и уз њега се наводи и да је начињен у Шапцу, али не и када.

– Шабац, нервозни возачи играју руски рулет на шинама! Хоће ли неко зауставити ово лудило? – пише уз снимак.

У „Инфраструктури Железница Србије“ је поводом ових случајева речено да су за скоро све несреће на путним прелазима у потпуности су била одговорна лица која су управљала друмским возилима.

– Поред тога, просечно годишње возачи друмских возила својом бахатом вожњом на путним прелазима широм Србије поломе око четири хиљаде рампи, угрожавајући своје и животе других учесника у саобраћају – рекли су из „Инфраструктуре“.

Šid, Srbija.

Posted by Bora Konj on Monday, June 10, 2019

Наиме, на снимку се види да се рампа на пружном прелазу полако спушта и баш у том тренутку возач камиона наставља даље. У једном моменту, он застаје и то насред пруге, док возачи аутомобила из супротног смера такође стоје и у чуду гледају шта се дешава. Камионџија неколико секунди касније наставља даље, ломи рампу која пада поред пруге

Само пуком срећом је избегнута трагедија. Није се појавио воз, али се не може рећи да је возач камиона научио лекцију. Потврђујући аутентичност снимка, Ненад Станисављевић из „Железница Србије“ објашњава да је овај пружни прелаз у потпуности исправан те да несавесних возача, попут камионџије из Шида, има све више.

 

Извор: Блиц.рс