Издвајамо Србија

ЗЛО НАД БЕОГРАДОМ! Људи гледају у небо и крсте се! Многим грађанима позлило, телефони хитних служби не престају да звоне!

Фото: Pixabay.com

Данас око 15 часова забележена је необична појава изнад централних градских улица.

У Србији је од јутрос сунчано и топло а, према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, после подне, уз локални развој облачности, на истоку и у планинским пределима понегде се очекује краткотрајни пљусак са грмљавином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду је такође сунчано и топло, а температура је у подневним сатима премашила највишу дневну од 31 степен, колико је најављивано.

Због великог процента влаге у ваздуху, субјективни осећај топлоте је појачан, а великих проблема имају астматичари и хронични болесници.

Како кажу у Хитној помоћи, од јутрос је појачан број позива хитним службама, а грађани се највише жале на дисајне опструкције.

До сада је забележено неколико интервенција изазваних неповољним временским приликама, а најтеже је било око 15 часова када је у централним градским општинама дошло до формирања облака из којих је кренула да сипи ситна киша!

Грађани су у неверици гледали у небо мислећи да су у питању клима уређаји који капљу са фасада јер је напољу било сунчано уз минимално облачности.

 

Извор: Ало.рс/М. И.