Србија

50.000 НАТО ВОЈНИКА И ЈУРИШ НА СРБИЈУ: Марићу приказан ШОКАНТАН ДОКУМЕНТ!

Фото: Јутјуб

„Албанци и НАТО су удружени у злочину“, била је тема синоћне емисије „Ћирилица“.

– Оно што треба да се подсетимо да је ово специјализовано Тужилаштво и овај суд који је формиран за злочине који су се десили у периоду од првог јануара 1998. до краја 2002. године, а иницијални документ је „Жута кућа“. И добро је да почнемо одатле из простог разлога што злочини који су се дешавали и који су описани, између осталог и који су описани, делом је описала Карла дел Понте у својој књизи, али и овај извештај овде говори са много више детаља је нешто што говори о једном монструозном понашању и поступцима припадника не само те такозване Ослободилачке војске Косова, него и оних који су дозволили да се у то време десе злочини. Јер, када прочитате материјал, видећете да су транспорти са Србима који су ишли ка Албанији били транспорти који су се дешавали у време мандата Међународне мисије, значи после 10. јуна 1999. године и затвора у којима су били, бар по овом опису Срби су пребачени на север Албаније ка местима…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уред се зове то место негде између границе и Тиране. Истраге које су до сада вођене, све су оне, како су вођене, само шириле потенцијални круг оних који су одговорни за злочине и добро је да се није фокусирао мандат само на ове злочине који су се десили у Жутој кући, мандат је проширен и на остале злочине. Ту када уђемо у суштину, схватамо две ствари: једна је да до сада нико није процесуирао одговорне за злочине на Србима и другим неалбанским становништвом, то Хашки трибунал није урадио јер то њима и није био приоритет, да будемо врло отворени, то нису Еулексови судови – рекао је генерални секретар МСП Вељко Одаловић.

Први контигент пешадијски НАТО-а су били терористи, сматра адвокат Горан Петронијевић.

– Тврдим, деведесет одсто, ако не и деведесет и девет одсто свих злочина и отмица које су се догодиле након уласка НАТО трупа на Косово, на Космет су управо учинили припадници тог контигента. Један део њих је касније мобилисан јер је и НАТО имао проблеме са њима па је један део њих пребачен за Македонију па су онда и у Македонији имали проблеме са њима. И дан данас је један део њих тамо у Арачинову или негде већ близу Скопља, стоје тамо, затворено је, нико не може да уђе сем њихових припадника. Дакле зашто је толико, по мом мишљењу, остало нерасветљених случајева и оволико несталих људи, морамо да знамо основну поставку, а то сви знамо – НАТО и Албанци су били савезници у рату против нас – закључио је Петронијевић.

Милован Дрецун је најавио један додатак који је написао.

– Ускоро ће се појавити на киосцима, радим један додатак, биће и нови документарни филм о Кошарама где сам нашао документ, извештај Весија Кларка, главнокомандујућег тада. Он обавештава министра одбране, каже: Господине, са мојим генералима сам разрадио план за копнени напад на Србију. Биће нам потребно сто педесет хиљада војника, од тога две трећине да буде спремно да учествује у борбама, ценим да ћемо за два месеца бити способни да кренемо у копнену операцију – рекао је Дрецун.

Извор: srbijadanas.com