Србија

Аутомобилом ударио у камион путара, отац и ћерка погинули, беба ЧУДОМ ПРЕЖИВЕЛА!

Јован Бојић (59) из Зајечара и његова ћерка Тијана (33) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи на аутопуту Ниш-Београд, близу Мале Крсне, када је њихова “шкода” ударила у заустављени камион „Србија аутопута“.

Том приликом тешко су повређене и Љиљана Бојић (61), Јованова супруга, и Тијанина мајка, која има отворени прелом и повреде главе, као и 15-годишња Тијанина ћерка Таша Тошић, којој је поломљена рука. Оне су седеле на задњем седишту, на којем је било и седиште 17-месечне Г. Р., Јованове унуке и Тијанине сестричине. Девојчица је пуком срећом прошла без повреда, пошто је, по свему судећи, испала из кола заједно са седиштем за бебе. Ипак, и она је пребачена у Београд на додатне контроле, баш као и њена баба Љиљана, која је упућена на ВМА због тежина повреда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је дошло до удеса

Шта се тачно дешавало на аутопуту, утврдиће истрага. Оно што је засад познато је да је камион путара био у зауставној траци када је “шкода”, којом је управљао Јован Бојић, налетела на њега. Јован је, како сазнајемо, био везан, али не и његова ћерка, која је седела на месту сувозача.

Аутомобил у којем је била породица из Зајечара ударио је у задњи леви камионски точак, потом се одбио у брзу траку и окренуо. Кров на возилу готово да не постоји јер се возило очигледно подвукло под теретни део камиона. Приликом ударца и окретања, Јован и Тијана су задобили смртоносне повреде, док су њихове сапутнице са задњег седишта повређене. Језив призор на месту несреће допуњава лутка, очигледно бебе из аутомобила, у близини камиона, као и гомила уплатница и рачуна расутих по путу.

Пре недељу дана му обили ауто

Породица Бојић је, преме једној верзији комшија, кренула у Нови Сад, где је Таша требало да упише средњу школу, а према другој у Пожаревац, где живи девојчицин отац ког је требало да види. Бебу Г. Р. су повели са собом јер је, како сазнајемо, девојчицу током дана чувала баба Љиљана. Наиме, бебина мајка Тања, Љиљанина ћерка из првог брака, запослена је у Градској управи Зајечара, док је отац Давор у Немачкој.

– Комшију Јоцу сам видео у уторак касно увече у лифту. Био је добро расположен, силазио је до аутомобила, где је седела Тијана. Није причао да треба да путују негде даље, већ смо се распитивали за здравље један другог. Јоци су пре недељу дана обили “шкоду” и украли су му касетофон и паре – каже за “Блиц” комшија Бојића и додаје да су их неки суседи видели и у среду ујутро, пред пут.

Суседи из зграде у Пожаревачкој улици имају само речи хвале за породицу Бојић. Јован је раније радио у зајечарском “Житопромету”, па се се бавио неким приватним послом у Крагујевцу. Недавно су он и Тијана отворили киоск брзе хране „Смазалица“, близу Основне школе “Хајдук Вељко”.

– Тијана је повремено ишла у иностранство да ради. На по три месеца, махом у Швајцарску. Њена мајка Љиљана је у инвалидској пензији, имала је мождани удар, па је чувала унуку, бебу старије ћерке Тање, која се недавно са породиљског вратила на посао – каже наш саговорник.

Возач камиона и радници неповређени

У тренутку судара возач камиона је још био у возилу “Србија аутопута”, а радници су почели да излазе. Ни возач ни радници нису повређени. На ТАМ-у чак и нису тако видљиви ефекти судара, изгледа да је трагичној последици овог удеса допринео сплет несрећних околности, да је аутомобил висином шофершајбне налетео његовим предњим десним делом, подвукавши се под јак метал товарног дела камиона.

Извор: Блиц