loading...
Србија

ФРАНЦУСКИ ПВО “МИСТРАЛ” ПОСТАВИЋЕМО НА СРПСКУ ЗВЕР: Ево шта ће чекати авионе који наруше наш ваздушни простор!

Извор: јутјуб принтскрин

Од 20 споразума који ће бити потписани током поесете француског председника Емануела Макрона Србији пет је из области наоружања и војне опреме.

Помоћник министра одбране у Сектроу за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић рекао је да Србија и Француска имају потписан споразум о стратешком партнерству и да већ сарађују.

Ненад Милорадовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да су набављени “Ербасови” хеликоптери. Такође, пре две године од француских произвођача набављено је више стотина оптоелектронских уређаја.

Истиче да се сарадња односи на производе највишег технолошког нивоа. Србија и Француска заједно учествују и у мировним мисијама.

Милорадовић каже да ће бити потписана три меморандума о разумевању и да се они односе на радарске и електронске системе али и на сарадњу у области производње и одржавања тих система у Србији.

Када је реч о набавци нових система наоружања, Милорадовић наводи да је конкретно реч о ПВО систему “мистрал” за који каже да је један од најбољих у свету.

Планирано је да се тај систем интегрише у систем ПАСАРС чиме ће се способност Војске Србије значајно подићи.

Милорадовић наглашава да су у питању најсавременије технологије и да је стратешки циљ да се њима опреми Војска Србије и да се, што је могуће више, подигну њене способности да одговори на савремене претње.

– То је прави пут да се очува мир и стабилност у региону – рекао је Милорадовић.

Каже и да уз то иде оспособљавање домаће индустрије да учествује у технолошкој утакмици у свету.

Извор: srbijadanas.com

loading...