Србија

ДОДИК: Харадинајева оставка још једна превара Запада и напад на Србију – ЕВО ШТА РАДЕ

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик оценио је вечерас да му оставка Рамуша Харадинаја личи на досадашње фарсе које је правила међународна заједница, а која има за циљ да се врши даљи притисак на Србију.

Додик је, у изјави РТС-у, рекао да све иде ка томе да се „опере“ још једном биографија Харадинаја, да може поново да се врати у политички живот Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми Срби не смемо да будемо наивни око тога. Потпуно верујем да ту постоји конекција и сарадња међународног фактора и неког ко води читав тај пројекат око Косова и самог Харадинаја. Изгледа веома фарсично када каже да иде тамо као име, а не као држава. Читава прича око власти у Приштини има терористички предзнак – нагласио је он.

Додао је и да чињеница да Харадинају није пресуђено у Хашком трибуналу њега наводи да је реч о фарси која треба да врши додатни притисак на Србију и Александра Вучића.

Казао је да је неопходно да заједно посветимо више пажње, јер то читав српски народ очекује, посебно у РС, да се решење постави као свесрпско питање.

– Не може бити решења за један народ који има сва права на штету државе Србије, а да један део народа у РС мора да ћути и трпи тортуру међународног фактора који му је наменио улогу живота у држави која не може да функционише – рекао је Додик.

Каже да таксе треба да се укину, али то није дефинитивно решење, већ моРају да се наставе разговори.

– Мислим да око председника Вучића и његве преговарачке позиције треба да се окупе сви политички и нациоанлни фактори Србије и да подстакну његову снагу, јер је очигледно да ће међународна заједница по устаљеном оквиру рећи „имамо операцију са њима, они нису више ту, морате и ви нешто да учините“. Знамо да је Вучић тврд преговарач и да никаквих уступака на уштрб националних интереса за Србе неће бити – објаснио је он.

Рекао је да треба тежити компромису и консензусу који мора бити опште прихватљив.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг