Регион

ПОТРЕСНИ ТРЕНУТАК КАДА СУ ПОГИНУЛИ ОТАЦ И СИН (2) У ГРЧКОЈ: Стабло се обрушило, а онда је један човек викнуо ОВДЕ СУ!

Међу страдалима у олуји на Халкидикију су и руски туриста и њихов синчић стар свега две године.

Туристкиња из Молдавије је видела када је на њих пало дрво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Све се десило изненада. Одједном су сви почели да трче, а некима је било и смешно“, рекла је жена која је летовала у Неи Потидеи.

„То је права катастрофа“, додала је.

Када је олуја почела да бесни, сви су потрчали да потраже заклон.

„Кад смо стигли у собу, био је потпуни мрак, није било струје. Изашли смо на терасу и видели све дрвеће које је пало. Мало касније, када је киша престала, неко је почео да виче да има људи под дрвећем, а кад смо се окренули ка њима, видели смо шта се десило. Претраживали смо око два сата то подручје, а човек који их је идентификовао заплакао је и узвикнуо: ‘Овде су’. Одмах после тога дошле су хитна помоћ и полиција“, рекла је.

У катастрофалном невремену на грчком Халкидикију погинуло је седморо туриста, а најмање 120 повређено. Према првим информацијама, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дечак из Румуније, мушкарац и дечак из Русије. Страхује се да је број жртава већи.

У олуји за коју поједини наводе да је највећа у протеклих неколико деценија, водена бујица носила је дрвеће, а у мору се могу видети сунцобрани и лежаљке из барова на плажи док је у Потидеи дошло и до мањег урагана.

 

Извор: Курир.рс