Регион

ПОТРЕСНИ ТРЕНУТАК КАДА СУ ПОГИНУЛИ ОТАЦ И СИН (2) У ГРЧКОЈ: Стабло се обрушило, а онда је један човек викнуо ОВДЕ СУ!

Међу страдалима у олуји на Халкидикију су и руски туриста и њихов синчић стар свега две године.

Туристкиња из Молдавије је видела када је на њих пало дрво.

Loading...

“Све се десило изненада. Одједном су сви почели да трче, а некима је било и смешно”, рекла је жена која је летовала у Неи Потидеи.

“То је права катастрофа”, додала је.

Када је олуја почела да бесни, сви су потрчали да потраже заклон.

“Кад смо стигли у собу, био је потпуни мрак, није било струје. Изашли смо на терасу и видели све дрвеће које је пало. Мало касније, када је киша престала, неко је почео да виче да има људи под дрвећем, а кад смо се окренули ка њима, видели смо шта се десило. Претраживали смо око два сата то подручје, а човек који их је идентификовао заплакао је и узвикнуо: ‘Овде су’. Одмах после тога дошле су хитна помоћ и полиција”, рекла је.

У катастрофалном невремену на грчком Халкидикију погинуло је седморо туриста, а најмање 120 повређено. Према првим информацијама, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дечак из Румуније, мушкарац и дечак из Русије. Страхује се да је број жртава већи.

У олуји за коју поједини наводе да је највећа у протеклих неколико деценија, водена бујица носила је дрвеће, а у мору се могу видети сунцобрани и лежаљке из барова на плажи док је у Потидеи дошло и до мањег урагана.

 

Извор: Курир.рс

 

Loading...
loading...
loading...