loading...
Србија

ВАШИНГТОН ОТИМА ПРЕГОВОРЕ СРБА И АЛБАНАЦА ОД ЕВРОПЕ: Приштина је дала МИЛИОНЕ, а плаше се ЈЕДНОГ ЧОВЕКА из Брисела

Албанци су дали милионе и не жале новац како би палицу у дијалогу Београда и Приштине преузео Вашингтон, а не министар спољних послова Шпаније Жозеп Борел, сазнаје Еспресо.рс!

Према сазнањима нашег портала у Приштини је завладала паника да би осведочени пријатељ Србије, како албански медији увелико називају Жозепа Борела могао да “ради у корист Србије”!

– Албанци, њихови финансијери, лобисти подигли су огромну машинерију и улажу немилице како би излобирали да Вашингтон буде тај који ће наследити Федерико Могерини, а не шпански шеф дипломатије – открива наш извор из дипломатских кругова.

Према његовим речима Беџет Пацоли, као један од главних финансијера тзв Републике Косово рекао је да нема поверења у човека који је јасно и више пута изјавио да Србија има територијални суверенитет на Косову.

– Жозеп, наиме је више пута одбио покушаје из Приштине да ступе у контакт с њим, те се сада боје његове улоге у ЕУ. Због тога су дали огромну своту новца, десетине милиона евра су у питању, како би излобирали у ЕУ и Вашингтону да САД буду те које ће водити дијалог – каже наш извор.

Према његовим речима на недавном састанку у Приштини договорено је и да конгресмен Елиот Енгел помогне Приштини у својим намерама чак и када је у питању лобирање у ЕУ.

– Дијалог Београда и Приштине потпуно је замро. То сада иде на руку Србији, али не и Приштини. То су схватили и Албанци. Америка је с друге стране јасно рекла да нема ништа против да преузме улогу у дијалогу, а као главни човек за то фигурира Филип Рикер. Остаје да се види како ће на то реаговати Немачка и Француска, које ће свакако желети још једну прилику после фијаска у паризу – каже нам наш извор.

Да је Америка озбиљније кренула у решавање питања Косова доказују и све оштрије изјаве њихових званичника, али и дипломатске офанзиве на овај део Балкана.

Тако смо имали прилику да у веома кратком периоду видимо посете Београду и Приштини двојице веома важних људи из Америке, а то су Метју Палмер и Елиот Енгел.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић поручила је данас да не треба размишљати о томе ко има већи утицај на дијалог Београда и Приштине, већ да је важно да сви позову Приштину да укине таксе, како би се дијалог наставио.

“Битно је да сви активно учествују у томе, а није сад само питање тога да ли је превага на страни ЕУ, која и даље посредује и олакшава дијалог и улоге САД или неких других заинтересованих актера”, рекла је Јоксимовић

 

Извор: Еспресо.рс

 

loading...