Регион

ЗАУВЕК ЋЕ БИТИ УПАМЋЕНА! Преминула ауторка највећих музичких хитова!

Загребачка песникиња и професорка књижевности Маја Перфиљева умрла је 79. години живота. Рођена је у Тивту, у Боки Которској, где је провела најраније детињство, а школовала се и живела у Загребу.

У јавности се афирмисала као ауторка текстова поп и рок музике, написала је стихове за неке од најпознатијих песама сарајевске групе “Индеxи”, као што су: “Да сам ја неко”, “Сањам”, ”Балада”, “Волела је сјај у трави”…

Loading...

Маја Перфиљева се са “Индеxима” први пут срела на Опатијском фестивалу 1967. године и о томе је касније овако сведочила:

“Била сам на проби фестивалских извођача и после пет, шест солиста, на сцену излазе неки момци, дуже косе него што смо навикли на фестивалима. Тројица гитариста почели су се прикључивати на појачала, а кад су ти дечки почели у свакој реченици спомињати ‘јебига’, била сам мало збуњена, једноставно код нас се то никада није чуло, поготово не на сцени, макар била и проба у питању. Некако сам наслутила да би то могла бити група “Индеxи”, сарајевска група о којој се све више говорило, чије се свирање у нашим музичким круговима описивало као изванредно и оригинално”, описала је опесникиња тај сусрет у Опатији. (Из књиге ”Индеxи: У инат годинама”).

 

Извор: Ало.рс

 

Loading...
loading...
loading...