Србија

ДА ЛИ ЈЕ ЖИВ?! Једна фотографија из Египта покренула је НЕЗАПАМЋЕНУ ТЕОРИЈУ ЗАВЕРЕ!

На интернету осванула фотографија снимљена у Египту, на којој се види човек који јако личи на покојног оснивача „Епла“. Теоретичари завере сада тврде да је он лажирао своју смрт и да се крије у афричкој земљи.

Хиљаде корисника друштвених мрежа тврде да је оснивач „Епла“ Стив Џобс, који је 2011. умро од рака, у ствари жив. Сви они су на интернету видели фотографију снимљену у Египту, на којој се види човек који неодољиво подсећа на Џобса. Теоретичари завере сада верују да је покојни ИТ стручњак лажирао своју смрт и да се крије у афричкој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Богат и луд
Стив Џобс је био толико богат и луд да је могао да лажира своју смрт и сакрије се у Египту
Коментар на „Редиту“

Општа хистерија настала је након што је фотографија Џобсовог двојника у суботу објављена на Фејсбуку. На њој је приказан мушкарац обучен у традиционалну египатску одору са папучама на ногама, који невероватно личи на преминулог оснивача „Епла“. Он је усликан из профила, носи наочаре и ручни сат и седи на белој пластичној столици.

Чим је слика објављена, пренео ју је познати сајт „Редит“ у чланку под насловом: „Стив Џобс се крије у Египту након што је лажирао сопствену смрт“. Тај текст изазвао је праву хистерију на интернету, са више хиљада коментара и десетина хиљада прегледа. Многи од Џобсових фанова сада су уверени да је на слици заиста он.

– Знам да би ово требало да буде шала, али тај тип толико личи на Стива Џобса да ми је невероватно да је у питању пука случајност – један је од коментара.

Други су навели да је Стив Џобс био толико богат да је могао да лажира своју смрт и сакрије се у Египту.

– Нисам баш велики љубитељ теорија завера, али Џобс би био довољно луд да покуша овако нешто. Он би могао да лажира своју смрт и сакрије се у Египту – пише у другом коментару.

Неки од корисника друштвених мрежа подсетили су да је Џобсов отац Сиријац из Хомса, Абдулфатах ел Џандали, звани Џон, те да због тога није толико невероватно да се оснивач „Епла“ после лажиране смрти преселио ближе породичној домовини.

Ипак, појединци су на основу проучавања детаља са слике посумњали у целу теорију.

– Али човек на слици не носи „Еплов“ сат. То је већ сумњиво – навели су они.

Џобс је, иначе, преминуо 5. октобра 2011. у 56. години. Умро је од рака панкреаса у граду Пало Алто у Калифорнији, у којем је живео. Његова смрт изазвала је велики потрес у пословним круговима, будући да је био један од највећих визионара и технолошких иноватора.

Извор: Информер.рс