Србија

ИСТИНУ О РАТОВИМА У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ ЗНАЋЕ ЦЕО СВЕТ! Канађани покренули сајт “портал истине”!

Објашњавајући разлоге за оснивање портала названог по богињи истине Веритас, творци те својеврсне интернет осматрачнице наводе да је током и после рата у бившој Југославији 60.000 канадских војника служило у мисијама УН и НАТО.

Канађани, творци и сарадници “портала истине” убедјени су да “изградњом” интернет осматрачнице Цанадианверитас.ца “ниједан човек, ниједна истина, ниједна прича неће бити занемарени”, а портал је доступан и на Твитеру.

Текстови се објављују енглеском или француском, као званичним језицима у Канади, а пишу их угледни Канађани који су били учесници трагичних збивања на Балкану.

Почасни уредници портала Цанадианверитас.ца су генерал у пензији, својевремено командант сектора Сарајево мирових снага УН у БиХ, Луис Мекензи (Леwис Мацкензие), професор емеритус Отава универзитета и економски експерт светског ранга Мишел Шосудовски (Мицхел Цхоссудовскy) и последњи канадски амбасадор у бившој Југославији Џемс Бисет (Јамес Биссетт).

Такодје, почасни уредници су и професор историје Колин Кембел (Цолин Цампбелл) и војни аналитичар и издавач војног магазина “Еспри д кор” (Есприт дес цорпс) Скот Тејлор (Сцотт Таyлор).

У делу посвећеном Србији и Косову измедју осталих објављена су сведочења о НАТО бомбардовању 1999. као и чланак “Рат у Југославији 20 година касније – први НАТО хуманитарни рат”.

Посебна пажња посвећена је “трговини људским органима” на Косову и у Албанији и дата је “анатомија тог злочина”.

“Осматрачница истине” има и текстове о рату у Босни и Херцеговини, а истиче се онај који пледира да доноси “Праву причу о Сребреници”.

Неки канадски “осматрачи” ове теме тврде да “Србија није крива за геноцид” и да је то била “ужасна трагедија, али не и геноцид” како је утврдјено пресудама међународног суда.

У “осматрању” рата у Хрватској истиче се улога канадских чувара мира који су зауставили етничко чишћење (Срба) током битке у Медачком џепу. Портал такодје објављује да су “Срби у Хрватској градјани другог реда” и да “Хрватска није заштитила српске избеглице”.

Извор: Информер

loading...
Loading...