Србија

КУКАВИЧКИ ЧИН ВОЗАЧА: Јурио огромном брзином, покосио троје тинејџера, а онда збрисао! На крају је урадио крајње ЉИГАВУ ствар!

Троје тинејџера повређено је када је на њих у четвртак увече око 22 сата у селу Салаш Црнобарски крај Богатића ударио „голф“ којим је управљао старији возач који је потом побегао са лица места.

Како се сазнаје од извора блиских истрази, возач се, након што је побегао са места несреће, накратко зауставио да би уклонио таблице са возила, након чега је продужио даље.

Полиција је убрзо блокирала све путе до Павловића моста на граници са Босном, и следећег јутра је ухапсила шездесетогодишњег мушкарца.

По налогу надлежног тужилаштва, против осумњиченог, који је из околине Шапца, биће поднета кривична пријава, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка дела против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди.

Подсетимо, у несрећи лакше су повређене две сестре из Вишњићева код Шида, које су у Салаш Црнобарски дошле код баке и деке, док је њихов рођак, дечак из суседног села тешко повређен.

Мештани кажу да је призор био стравичан. Комшије су излетеле на улицу чим су чује јауке деце.

– Ја сам чула само како је нешто лупило. То је био прасак. Онда је неко почео да вришти. То је био врисак, то је био јаук. Он је њих разнео. Ја нисам смела ни да гледам. Видела сам много народа и полицију. Сви су се окупили да виде шта се десило. Возач је вероватно побегао. Он је толико јурио да не можете да замислите – испричала је Љубица Тодић.

Петра Недељковић, бака повређених девојчица А. Б. (15) и С. Б. (18) каже да су девојчице током дана ишле са другарима и фамилијом у дневницу, да зараде новац за школу, а увече су сви заједно кренули да се прошетају шором.

– Унука ме је позвала у 12 сати ноћу на телефон. Чула сам само како плаче и каже да су у болници. Ја ништа не знам како су. Кажу да су угруване. Једној је повређен прст и има још неке тегобе. Ја од шока нисам ни запамтила. Родитељи су дошли по њих и одвели их кући. Ето, дошле су овде да иду у дневницу и зараде новац, и ето шта се деси. Само кад су живе остале – рекла је бака Петра.

Она каже да је на месту удеса нашла само по једну папучу од сваке унуке.

Како се сазнаје, код возача у колима пронађени су и праменови косе од девојчица које је ударио те вечери.

 

Извор: Ало.рс/ Блиц.рс