Србија

ЗАПАД СПРЕМА ЛИКВИДАЦИЈУ! Стравично упозорење на ПАКЛЕНИ НАТО ПЛАН ПРОТИВ СРБА!

Заменик помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију Метју Палмер рекао је да САД подржавају споразум три најутицајније странке у БиХ, којим је утврђен компромис као пут напретка када је реч о ЕУ, НАТО и формирању власти.

Међутим, члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да нема пута БиХ у НАТО и поручује да није одустао од војне неутралности упркос бројним спекулацијама.

Не одустаје се од НАТО и притисци су јаки, јер је јака и тежња да се цео Балкан увуче у Алијансу, каже проф. др Срђа Трифковић, публициста и историчар.

– Реч је о дугорочном пројекту који има за циљ поравнање терена за, евентуално, Кинезе који желе да конструишу свој транзитни коридор од Пиреја и Солуна ка централној Европи – каже Трифковић.

Говорећи о БиХ, каже да би чланство у НАТО значило да Дрина по први пут постаје граница са великим Г и у пуном смислу те речи.

– Срби из Републике Српске и Србије били би раздвојени баријером која би била, не само формално-правна као што је сада, већ у пуном капацитету геополитичка и геостратешка – каже Трифковић за Пинк.

Додаје да би чланство БиХ у НАТО, са становишта ширих стратешких и дугорочних планова, на западу било посматрано као корак ка ликвидацији РС, што и јесте крајњи циљ.

– Од Републике Српске желе да оставе само празну љуштуру која можда има само име, а када би БиХ заиста ушла у НАТО, тиме би био завршен процес ликвидације, који је започет док се још ни мастило на Дејтонском споразуму није осушило – каже Тртифковић.

 

Извор: Srbijadanas.com