Србија

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ НАКОН ЕКСПЛОЗИЈЕ ПЛИНСКЕ БОЦЕ У РИПЊУ: Он је ОВИМ СТРАВИЧНИМ ЗЛОЧИНОМ шокирао Србију!

Станоје Станчић пре месец дана изашао из затвора, па јуче починио самоубиство.

Станоје Станчић (81) из Рипња, који је до пре мање од месец дана робијао због убиства супруге Вере (75) у октобру 2015. године, погинуо је јуче у експлозији плина у кући у којој је живео сам у Авалској улици у Рипњу. Полиција сумња да је старац то намерно урадио и тако извршио самоубиство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Страховити прасак чуо се око 15 сати, а запрепашћене комшије одмах су позвале полицију и ватрогасце јер је у кући после тога избио пожар.

– Нико од нас није смео да уђе унутра, јер нисмо знали шта се дешава. Када су ватрогасци стигли, затекли су Станојево угљенисано тело у једној од просторија. Претпоставља се да је он пустио гас да исцури из плинске боце и потом га запалио. Вероватно је погинуо на лицу места од експлозије, а његово тело је после тога изгорело од ватре која је букнула – каже један комшија.

Он сведочи да су делови намештаја и стакла из Станчићеве куће после експлозије летели неколико десетина метара около и падали у суседна дворишта.

– До малопре смо чистили срчу. Жалосна је судбина његове супруге Вере, али и његова, иако га нико није волео. Несрећну жену је малтретирао и на крају убио, а себи је живот одузео на тако ужасан начин. Нема ни месец дана откако је изашао са робије због убиства. Он је годинама живео у Паризу и тамо стекао пензију. Имао је два сина која га нису посећивала док је био у затвору. Чуо сам да је, наводно, један комшија позвао његовог унука да му каже да је Станоје погинуо, али је он рекао да га то не занима. Станоја није волео нико из краја, био је веома тежак човек и имао је психичких проблема – наводи саговорник.

Подсетимо, Вера Станчић је пронађена мртва 13. октобра 2015. ујутру у породичној кући у Рипњу, а њен супруг Станоје рекао је полицији да је преминула после пада са степеница. Полиција је, међутим, на њеном телу уочила више сумњивих повреда, па је Станчић приведен, а обдукција је утврдила да је жена брутално мучена и на крају усмрћена.

– Испричао је да је повређену жену уз помоћ пријатеља ставио у кревет, па легао да спава. Када се ујутро пробудио, Вера је била мртва. Међутим, полицији је било сумњиво што је на лешу било масница и подлива, па ће одбукција и даља истрага утврдити шта се заиста догодило- рекао је тада извор близак истрази.

Комшије су 2015. године испричале да се јадна Вера намучила.

– Станоје ју је тукао и малтретирао годинама. Држао ју је везану ланцем за гелендер, тако да је могла да оде само до купатила. Свашта јој је говорио, вређао је и чак избацивао без одеће у двориште. Пре неког времена, Вера је успела да се одвеже. С ланцем око ноге бежала је од куће. Међутим, Станоје ју је стигао и вратио кући. Од тада смо је ретко виђали – испричале су тада комшије.

Извор: srbijadanas.com