Србија

МИЛАНОВИЋ ВИКАО УСРЕД ЕМИСИЈЕ: Неће ми се овде шетати Вучић по Хрватској. Неће ми бити гост у оваквим околностима!

Фото: јутјуб

Председнички избори, уочи којих Милановић кампању води уз слоган „Председник с карактером“, одржаће се крајем године.

Кандидат за шефа хрватске државе викао усред ТВ емисије. Из Београда одговарају да мрзи Вучића јер он штити интересе Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председнички избори, уочи којих Милановић кампању води уз слоган „Председник с карактером“, одржаће се крајем године

Кандидат за шефа хрватске државе викао усред ТВ емисије да, ако наследи Грабар Китаровић, српски председник неће бити његов гост. Из Београда одговарају да мрзи Вучића јер он штити интересе Србије.

Бивши хрватски премијер Зоран Милановић поручио је да се председник Србије Александар Вучић неће шетати „лијепом њиховом“ уколико он буде нови председник Хрватске.

Милановић, иначе председнички кандидат опозиционе СДП, казао је да ће, наследи ли Колинду Грабар Китаровић (ХДЗ), са српским властима сарађивати тек колико буде морао.

Председнички избори, уочи којих Милановић кампању води уз слоган „Председник с карактером“, одржаће се крајем године.

– Тај режим у Београду је режим с којим ћу радити колико будем морао радити. Али неће ми се овде шетати Вучић по Хрватској. Неће ми бити гост у оваквим околностима. Неће! – викао је Милановић у емисији „Недељом у два“ на ХРТ. Није желео да одговори шта је предуслов да председник Србије дође у Загреб.

Хрватска политика, како за медије оцењује министар одбране Александар Вулин, према Србији се води као последица нечисте савести и дубоких комплекса.

– Зато и нема разлике између власти и опозиције кад је у питању однос према Србима и Србији. Вучић води одговорну политику очувања мира на Балкану, али и одбране интереса Србије, зато га у Хрватској толико и мрзе. Милановић је имао прилику да буде поражен кад је покушавао да нашкоди Србији и кад је морао да се повуче пред ставовима Вучића. Зато и не може да сакрије колико је у њему зависти и фрустрације – констатује Вулин.

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је наступ Милановића слика садашње Хрватске:

– Они се такмиче у мржњи према Србији. Нико не може да одређује где ће председник Србије ићи – казао је за медије српски шеф дипломатије.

Подсетимо, ово је само још једна у низу провокација из Хрватске, која је пре неколико дана делегацији Војске Србије забранила улаз у ту државу.

Извор: Ало