Србија

ШОК! На почетку није било признања ни доказа: Све се променило после претреса, из куће Марјановића изнета кључна ствар?!

Тачно три године и шест месеци откад се на насипу у насељу Црвенка догодило стравично убиство певачице Јелене Крсмановић, пред Вишим судом у Београду на оптуженичкој клупи данас ће се наћи њен супруг Зоран Марјановић.

Певачицин супруг у својству окривљеног нашао се након што су тужилаштво и полиција прикупили довољно доказа који су им указали да постоји оправдана сумња да је злочин починио управо он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Убиство певачице од самог почетка истраге било је обавијено велом мистерије.

Према првој верзији догађаја, коју је Марјановић константно потенцирао, певачица је тог 2. априла 2016. године дошла са њим и ћеркицом на насип у Црвенки како би рекреативно трчала. Убрзо потом, она је нестала. Њено беживотно тело пронађено је сутрадан на отприлике 1.000 метара од места, где се према тврдњи Марјановића, растала од њега.

Чудне околности наводног нестанка и брутално убиство недалеко од места где су, према Марјановићевој причи, били он и њихова петогодишња ћеркица, од почетка су се чинили сумњивим истражитељима. Тако су, неколико сати пошто је певачица убијена, полицијаци привели Зорана Марјановића и одредили му полицијско задржавање до 48 сати због сумње да је убио супругу. Испитивали су га сатима, подвргнули полиграфском испитивању, међутим за одређивање притвора и основе сумње да је своју жену убио, није било ниједног материјалног доказа. Није било ни његовог признања.

Због тога, Зоран Марјановић био је пуштен на слободу, а истрага је кренула у различитим правцима.

Главни осумњичени за свирепо убиство супруге, младе мајке и певачице, и у данима након злочина био је он, а то је показивало и велико присуство форензичара у кући Марјановића више пута након што је злочин откривен.

Припадници МУП у више наврата износили су разне предмете из куће Зорана Марјановића, а међу њима била је и гардероба коју је носио кобног дана у тренутку када је певачица нестала. Месецима касније, испоставило се да је одузета одећа један од кључних доказа против Марјановића! Наиме, на гардероби коју је Јеленин супруг носио кобног дана пронађени су трагови блата за које је детаљном истрагом утврђено да су истог молекуларног састава, као и блато са места где је пронађено Јеленино тело.

Резултати вештачења доказа које је полиција током истраге прикупила чекали су се и по неколико месеци, а како су пристизали, један по један, склапали су мозаик и све више будили сумњу да је Зоран Марјановић убица за којим трагају.

У септембру 2017. године, чак годину и по дана пошто је певачица убијена, њен супруг ушао је у ријалити. Марјановић је место пред камерама искористио да би „доказивао своју невиност“, међутим само два касније Зоран је ухапшен због сумње да је свирепо убио своју супругу.

Тужилаштво и суд сматрали су да су прикупили довољно доказа да би му одредили и притвор, а паралелно са тим истрага је настављена у циљу откривања што више нових доказа који ће оправдати сумњу и резултирати подизањем оптужнице против њега.

И заиста, непуних шест месеци од његовог хапшења Више тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Марјановића због сумње да је учинилац тешког убиства своје супруге Јелене Крсмановић. Међутим, ова оптужница враћена је на допуну “ради бољег разјашњења стања ствари”. Суд је исто поновио и са другом, дорађеном верзијом оптужнице.

У том периоду, Марјановић је изашао на слободу.

Трећу оптужницу, њено потврђивање и заказивање припремног рочишта Зоран Марјановић је дочекао на слободи. На слободи је дочекао и суђење које данас почиње у Вишем суду у Београду, а на којем ће се осумњичени за монструозан злочин у Борчи изјаснити о кривици.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс