Србија

ТУЖИЛАШТВО У ПРОБЛЕМУ! ДОКАЗИ ПРОТИВ ЗОРАНА СУ СЛАБИ: СЛЕДИ НАМ ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ МАРЈАНОВИЋ

Оптужница за убиство Јелене Марјановић темељи се на два посредна доказа – на блату на његовим панталонама и чињеници да је његов телефон био искључен у време убиства

Више тужилаштво у Београду имаће готово немогућ задатак да само на основу два доказа убеди суд да је Зоран Марјановић крив за убиство своје супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године у Борчи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први доказ је блато са Зоранових панталона, које се подудара са оним из канала у којем је нађена Јелена, а други је тај што му је телефон био искључен у време злочина.

Суђење Зорану Марјановићу заказано је за 5. новембар, када би требало да изнесе своју одбрану.

Сведочење

Како сазнајемо, тада ће Зорана тужилац суочити са по њима необоривим доказима, а то су: 1) блато које му је нађено на панталонама, и 2) вештачење базних станица, по којем је у тренутку злочина Марјановићу намерно био искључен мобилни телефон.

– Све га то директно доводи у везу са убиством. Дакле, блато које је пронађено на Марјановићу доказује да је он био баш у каналу у ком је нађено Јеленино тело. Када је реч о искљученом телефону, поставља се питање зашто је то урадио, а мало је вероватно да му се испразнила батерија баш од 16.38 до 17.04, односно у време убиства – сазнајемо у тужилаштву.

Они су навели да постоје и други материјали који терете Зорана Марјановића, али да су ова два најважнија у оптужници, која је постала правоснажна 1. јула ове године.

Са друге стране, Стефан Јокић, један од бранилаца Зорана Марјановића, истиче да оваква оптужница не може да опстане.

– Тужилаштво је понудило само два доказа на основу којих повезује Зорана са убиством. Блато са панталона и то што му је телефон био наводно искључен у време кад се тврди да се десио злочин – навео је Јокић и објаснио:

– Што се првог доказа тиче, блато је Зоран покупио током потраге за женом, а за мобилни телефон не постоји никакав начин да се докаже да је намерно искључен. О томе ће се још детаљно изјаснити стручни сарадници које смо ангажовали. Према томе, апсолутно смо убеђени да на основу таквих „доказа“ суд не може да донесе осуђујућу пресуду.

Траљава истрага

Истог мишљења је и Предраг Савић, правни заступник Јеленине сестре Теодоре Крсмановић, који је навео да тужиоци имају минималне шансе да докажу како је Зоран убица.

– Траљава истрага, уништени трагови и многи пропусти допринели су томе да имамо ситуацију у којој је оптужница практично на стакленим ногама. Пред тужиоцима је тежак посао и не верујем да могу нешто да ураде – напомиње Савић.

Према његовим речима, одбрана Марјановића тренутно је у најбољој позицији.

– За корак су испред свих. Не желим у овом тренутку да отежавам посао ни суду ни тужилаштву, али то је тако. Ако нешто позитивно могу да извучем из свега, онда је то састав судског већа, који може да обезбеди правично и фер суђење – додаје он.

Подсетимо, тело певачице „Гранда“, која је нестала 2. априла 2016, нађено је у каналу поред борчанског насипа дан касније. До данас се не зна којим оруђем су јој задате вишеструке повреде по глави и телу. Мотив је такође остао нерасветљен.

 

Извор: Информер.рс