Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ УПОЗОРАВАЈУ: За само неколико дана температура ће се смањити!

У току наредних неколико дана Србија ће бити у температурном тобогану. Тренутних пријатних 27 степени, од четвртка поподне, 17. септембра замениће нагли пад температуре од десет степени – прогнозе су РХМЗ.

Наставак позног лета са температурама нешто изнад просека можемо очекивати до краја ове седмице, а онда почетком наредне жива поново расте!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– До краја дана очекује нас сунчано и топло време, највише дневне температуре на подручју земље кретаће се у интервалу између 25 и 29 степени, уз појачани северни ветар. Сутра се наставља време слично данашњем, али са нешто више облака. У недељу ће, након свежег јутра, бити више сунца током дана, са температурама од 23 до 27 степени – каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

Да се полако ближимо јесени подсетиће нас свежије ноћи и јутра, али ће забуну представљати прилично топло време током наредних дана. Према речима метеоролога Ђурића, након пријатног и сунчаног викенда, следе нам још врелијии дани, када ће жива у термометру достизати 30. подеок у већини крајева наше земље.

Почетак следеће недеље обележиће прави летњи дани са температурама између 26 и 31 степени. Већ од уторка увече најпре на северу, а од среде и осталим деловима земљле доћи ће до повећања облачности и осетнијег пада температуре за више од 10 степени – истиче Ђурић.

Освежење које наступа средином наредне недеље више ће се огледати у виду хладнијег времена и наглог пада температура, а како каже метеоролог Ђурић, више услова за кишу биће у четвртак.

Остенији пад температуре од среде значи да она готово неће прелазити 20 степени у већини крајева земље, а среда би чак, могла да прође и без падавина – наводи Ђурић.

Према најавама, Војвођани и становници Западне Србије биће први на удару захлађења, а у среду током дана и остали делови Србије. Краткотрајна киша или пљусак у среду се очекује у Војводини, а дан после у престоници и на југу земље. Локално се очекују и обилни пљускови. Највиша температура ће у среду у централној Србији бити 17 степена, а најнижа 7. У Војводини невреме у среду, највиша температура ће бити 20, а најнижа 9, а на југу земље нешто виша температура.

На југу Србије нешто веће захлађење наступиће од петка, када ће у неким крајевима најнижа температура изности 4, а највиша 16 степени.

Од наредног петка до краја периода биће претежно сунчано у петак са температуром која ће бити без битније промене, а од суботе мало топлије са ретком појавом краткотрајних пљускова и грмљавине.

Добра вест је, каже метеоролог Ђурић, то да захлађење неће потрајати, те би већ од наредног викенда могло да нам се врати позно лето и пораст дневних температура.

Извор: srbijadanas.com