Србија

УЖАС! Албанци ухапсили Србе и одвели их у Лепосавић! Ево шта се дешава

Двојици чланова бирачког одбора, који су данас приведени због сумње да су злоупотребили службени положај током изборног процеса, одређен је притвор до 48 сати, потврдио је регионални портпарол тзв. косовске полиције за север Косова и Метохије Бранислав Радовић.

Како је рекао, издато је решење о задржавању приведених В. Т. и Ж. У., који су одведени у притворску јединицу у Лепосавићу.

Представник организације која прати изборе на КиМ Демократија на делу (ДнД) Душан Радаковић раније данас изјавио је да није било разлога за данашње привођење два члана бирачког одбора у северном делу Косовске Митровице, у Основној школи “Свети Сава”, јер, каже, нема елемената кривичног дела.

– Цео бирачки одбор и уједно и остали Албанци сложили су се да жена може да гласа и ипак јој то није било дозвољено. Мислим да је ту само нека употреба силе, или шта већ да се покаже – рекао је Радаковић.

Како је рекао, јутрос у 8.59 сати у учионици на бирачком месту 12Д, у Основној школи “Свети Сава”, албански представник је пријавио да је жена гласала са косовским екстрактом – изводом из књиге рођених, на коме нема слике.

– Жена је то показала зато што није понела косовску личну карту. Онда је извадила српску личну карту, да се види да је то она. Албанска партија је пријавила то као кривично дело, како је гласала са српском личном картом и пријавила ЦИК-у, који је контактирао тужилаштво, а које је послало полицијску патролу и овде су приведене две особе, председавајући бирачком одбору У. Ж. и контролор реда Т. В.”, казао је Радаковић и додаје да је то тражила странка Демократски савез Косова.

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...