Србија

УДАРНО! Албанци открили ко је отровао коверте са гласовима: Србија у шоку!

У Приштини је након избора избило алармантно стање, када су чланови ЦИК-а пријавили да су добили алергију по рукама и лицу јер су додиривали коверте са гласовима послате из Србије.

Бројање гласова је прекинуто, представници Српске листе избачени из сале, а преме писању тамошњих медија алергија је већ постала, ни мање ни више, него тровање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Члан цивилног друштва Самир Потера написао је данас на свом Фејсбуку да „отроване коверте нису отроване у Београду, него у Приштини“.

Потера оцењује да се случај „отрованих коверти“ десио да би НИСМА постала део Скупштине и додао да је чудно „како Српска листа уопште није реаговала“.

Разјашњено је да гласачки листићи нису отровани од стране Београда, већ овде у Приштини, сматра Потера који додаје да је Врховни суд донео необичну одлуку, супротно пракси.

„Сврха је пореметити изборни процес. Елиминацијом долазних гласова поштом из Србије како би НИСМА ушла у Скупштину, и такође нарушивши математику победника избора. Кад им то није успело, до циља су дошли преко Врховног суда, који је донео чудну одлуку, супротно претходним праксама“, написао је Потера.

Подсетимо, средином октобра Вучић је упутио писмо Маји Коцијанчич у коме је инсистирао на томе да се ЕУ огласи поводом случаја наводног тровања чланова косовске изборне комисије (ЦИК) албанске националности, на шта му је она одговорила да се чекају резултати истраге и да мисија ЕУ за праћење избора на Косову с пажњом прати случај.

 

Извор: Еспресо.рс