Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Не играјте се са мном, бићете поражени!

Не знам о чему бисмо разговарали. Као што је Кенеди рекао да преговарате само по принципу “оно што је моје је моје, а можемо да разговарамо само о ономе што је твоје” на то не пристајем – поручио је Вучић

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не види смисао било каквих разговора са Аљбином Куртијем после свих изјава које је дао.

– Не знам о чему бисмо разговарали. Као што је Кенеди рекао да преговарате само по принципу “оно што је моје је моје, а можемо да разговарамо само о ономе што је твоје” на то не пристајем – поручио је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Казао је да је Курти рекао да ће са њим играти шах, али је Вучић казао да је неопхдодно нешто помало знати о тој игри да би се играла.

– Покушао је Изетбеговић, који игра прилично добар шах. Шах је озбиљна игра. Шах неће никада играти против мене јер би био тешко поражен – нагласио је он.

Што се састанка Куртија са мањинама, на који није позвао Српску листу, тиче, Вучић каже да Албанци раде све што смо ми радили 80-тих и 90-тих година, када смо имали „наше“ Албанце, а нисмо разумели шта већина Албанаца жели, а они су, како су тврдили, желели саму републику.

– Нисмо их слушали, јер их нисмо видели, а тако они сада раде са Српском листом. Хоће да виде само своје приватне послушнике. То је огромна грешка, а уједно и противзаконито, чак и по њиховим законима – објаснио је он.

Вучић је казао да то показује како су све нервозјији, губе тло под ногама, а то није лош сигнал за нас. Ситуација у којој је Косово и Метохија остављено, према његовим речима, је била катастрофална – Албанци су прогласили независност, успоставили све елементе државности уз помоћ западних сила.

– Паметном, мудром и одговорном политиком успели смо то питање да издигнемо и вратим присуство Србије и шансе да се Србија пита за косовскометохијске ствари много више него раније – закључио је он.

 

Извор: Телеграф.рс/ Тањуг

loading...
Loading...